Šventės išvakarėse Panevėžio valstybinė veterinarijos tarnyba uždarė pačiame miesto centre, Laisvės aikštėje 1, esančią piceriją „Kakadu“.

Šios tarnybos viršininko pavaduotoja, valstybinė maisto produktų inspektorė Jūratė Vaitiekūnienė sakė, jog tokių griežtų sankcijų imtasi todėl, kad šioje picerijoje valgantiems žmonėms buvo grėsmė užsikrėsti salmonelioze ar patirti kitų sveikatos sutrikimų dėl pasibaigusio galiojimo, netinkamai laikomų maisto produktų ir netvarkos.

Ketvirtadienį po pietų planinį „Kakadu“ picerijos patikrinimą atlikę maisto priežiūros inspektoriai joje rado 1 kg nebetinkamos vartoti smulkintos kiaulienos, 260 gramų dešrelių, picų padažo, kebabų mėsos, 1 kg ryžių, 1,7 kg paruoštų šaltibarščių. Dėl ženklinimo taisyklių pažeidimų tikrintojai negalėjo nustatyti, ar 1,2 kg pyrago ir 1 kg kepto faršo nėra pasenę.

J. Vaitiekūnienės teigimu, atidarytas majonezas buvo laikomas ne šaldytuve, o kambario temperatūroje, todėl jis galėjo būti sugedęs, net jeigu jo vartojimo terminas ir nepasibaigęs. Šaldytuve žali kiaušiniai buvo laikomi šalia gatavų maisto produktų, o tai sudarė sąlygas kryžminei produktų taršai.

Pasak pavaduotojos, virtuvės darbuotojai turi žinoti, kad toks jų atsainumas klientus gali susargdinti salmonelioze. Beje, viena darbuotoja nebuvo pasitikrinusi sveikatos, kita dirba apsikarsčiusi papuošalais, nors tai yra draudžiama.

Maisto priežiūros specialistai picerijoje pasigedo ir švaros, dezinfekavimo priemonių.

Pasak J. Vaitiekūnienės, piceriją vėl bus leista atidaryti pašalinus visus nustatytus pažeidimus.

Specialistai atliks nuoplovų tyrimus. Jeigu rezultatai bus geri, įmonė galės vėl tęsti veiklą.
Pavaduotoja patikino, kad šį savaitgalį klientams ji durų dar neatvers.