Pirmiausia reikalingos vonios, kurios ne tik pašalins nuovargį, bet ir pagerins odos būklę.

Penkiolika minučių palaikiusios kojas šiltoje vonioje su keliais lašais arbatmedžio aliejaus, mentolio ar levandos, iškart pajusite palengvėjimą ir palaimą. Kai kojos sušils, pasidarbuokite ties pėdomis pemza ar šveitikliu. Norint pašalinti įsisenėjusias nuospaudas, galima naudoti vaisių rūgštis – citriną ar apelsiną.

O dar geriau vaikščioti paplūdimyje basomis. Jūros ar upės smėlis – geriausias kojų šveitiklis, vasarą puikiausiai pakeičiantis kremus. Net pačios šiurkščiausios pėdos po savaitės vaikščiojimo basomis per smėlį ar akmenėlius taps minkštos ir šilkinės. Labai naudinga po tokio pasivaikščiojimo patrinti pėdas drėgnu smėliu. Galiausiai pasivaikščiojimas basomis – puikus kojų masažas, teigiamai veikiantis visą organizmą. Tačiau grįžkime prie vandens procedūrų.

Jei norite, kad kojų oda būtų lygi ir švelni, į vonelę su vandeniu įpilkite šiek tiek pieno, palaikykite joje kojas dešimt minučių, paskui pėdas patrinkite citrina.

Kad pėdų oda būtų minkšta, kartais atlikite tokią procedūrą: mėlyną molį atskieskite vandeniu, kad gautumėte košelę, ir užtepkite ją ant pėdų. Palaukite, kol kaukė nudžius, tada nuplaukite šiltu vandeniu ir patepkite kojas maitinamuoju kremu.

Dauguma šiuo metu laiku skundžiasi kojų prakaitavimu ir grybeliu. Keli naudingi receptai padės pašalinti šiuos nemalonius reiškinius. Kadangi dabar pats vitaminų sezonas, nuodėmė nepasinaudoti gėrybėmis iš gamtos: pavyzdžiui, nuo prakaitavimo gerai padeda abrikosų kauliukai.

Sumalkite juos kavamale ir atskieskite vandeniu, kad gautųsi košelė, patepkite pėdas ir palaikykite penkiolika-dvidešimt minučių, paskui nuskalaukite drungnu vandeniu.

Geru gydomuoju poveikiu pasižymi ir žolelių vonios kojoms.

Pagaminkite dilgėlių ir šalavijų užpilą santykiu 1:1, 100 g žolelių trims litrams verdančio vandens. Mirkykite kojas vonelėje dešimt minučių.

O štai profilaktinės priemonės nuo grybelio.

Užpilkite du valgomuosius šaukštus medetkų puse litro verdančio vandens, koncentratą supilkite į vandenį.

Kitos bėdos šiuo metų laiku – odos lupimasis, nuospaudos ir odos trūkinėjimas. Norint jas pašalinti, reikia kojas reguliariai prižiūrėti, ypač vasarą, kadangi dabar kojų oda itin sausėja. Kasdien reikėtų naudoti drėkinamąjį bei minkštinamąjį kremą.

Vasarą šaldytuve būtinai turėkite ledo iš žolelių nuovirų – tai nepamainoma priemonė ne tik veido, bet ir kojų priežiūrai. Pavyzdžiui, jei vakare kojos ištino, paruoškite joms vonelę su ledo kubeliais iš šaldytų ramunėlės ar mėtos nuovirų. Galima naudoti ir paprastą ledą – tik tokiu atveju įlašinkite į vonelę du lašus mėtų aliejaus ar citrinos sulčių.

Tos procedūros rekomenduojamos ir žmonėms su išsiplėtusiomis kojų venomis. Tokiu atveju trinkite kojas ledo kubeliais iš šaldytų ramunėlių, šalavijo lapų, rugiagėlių antpilų. Geriausio efekto pasieksite naudodami visus mūsų aprašytus metodus drauge su lengvu masažu.

Dabar laikas užsiimti mūsų nuostabiaisiais nagais. Ir čia reikia pasidarbuoti ne mažiau nei su manikiūru – juk šios vasaros mados tendencija, itin atviros basutės, to reikalauja. Todėl prireiks vonelių.

Jas reikia ruošti su jonažolėmis – tokios procedūros sutvirtina nagus ir suminkština odelę aplink juos, be to, tokia procedūra padeda išvengti šerpetojimų.

Po vandens procedūrų pakirpkite nagus, dilde juos padailinkite, jei reikia, ir pereikite prie paskutinio etapo – lako pasirinkimo. Rinkdamosi laką nepamirškite, kad jo spalva turi tikti prie avalynės, drabužių ir svarbiausia – manikiūro. Jei jūsų nagai toli gražu nėra idealūs (silpni, nelygūs), geriausiai tiks šviesus lakas. Tik ne perlamutrinis, o matinis – jis puikiai maskuoja visus nelygumus.

Baltas lakas vizualiai didina nagus, todėl geriau jo nenaudokite, jei jūsų nagai platūs. Jei gamta jus apdovanojo nepriekaištingais nagais, galite rinktis iš visos spalvų paletės, pradedant nuo šviesių ir baigiant ryškiomis spalvomis, kurios tik pabrėš nagų grožį.

Madingiausios pedikiūro tendencijos – rožinis lakas, taip pat oranžinis, žalias. Jis gali skirtis nuo nagų lako, bet tik intensyvumu, vienos spalvos gamos ribose. Vis dar populiarus prancūziškas pedikiūras, kai nago galiukas padengtas baltu laku, o kita dalis – perregimu.

Apdovanojusios savo kojas darbštuoles tokiu namų kurortu, ne tik jas turėsite sveikas ir išpuoselėtas, bet ir ilgam pamiršite nuovargį bei kaitrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)