„Traktoriaus nebuvo nei vieno, o apie 1 valandą nakties buvo įstrigę 13 automobilių. Vieninteliai, kas jiems bandė padėti, tai ne traktoriai, o kiti festivalio dalyviai. Džipus turintys lankytojai ėjo padėti kitiems. Buvau iki kelių įbridęs į purvą, kiti vaikščiojo be batų“, – apie situaciją mokamoje aikštelėje pasakojo Tomas.

Pasak vaikino, vėliau buvo priimtas sprendimas leisti automobiliams išvažiuoti per festivalio teritoriją, tačiau vidinis festivalio darbuotojų nesusikalbėjimas vėl baigėsi fiasko: „Atbėgo kiti apsaugos darbuotojai ir tvoromis užtvėrė vienintelį pravažiavimą, paaiškindami, kad pro ten galima į festivalį važiuoti su mašina, o ne namo. Pasiūlius vienam darbuotojui prižiūrėti išvažiuojančius, kad nebūtų tokių, kurie pasinaudoja proga važiuoti į festivalį, o ne namo, apsauga pasiūlė neišsidirbinėti.“

Vaikinas pasakojo, kad galiausiai automobilį padėjo išstumti 8 festivalio lankytojai. Pasidomėjus, ar tuo metu nedirbo organizatorių samdytas traktorininkas, Tomas teigė, jog tokį matė tik anksčiau vakare. „Naktį jo nebuvo, matėme tik tuomet, kai atsivežėme daiktus į mašiną, o jis tuo metu tempe kitas. Naktį žmonės tempė vieni kitų mašinas, apsaugai buvo nusispjauti, jokios informacijos neteikė. Kad galima paskambinti traktorininkui sužinojome tik jau būdami pakeliui į Vilnių, kuomet pasikrovėme telefonus ir pamatėme „Granatų“ įrašą feisbuke. Nei apsauga, nei savanoriai tokios informacijos anksčiau nesuteikė“, – pasakojo Tomas.

Kitas festivalio lankytojas Vincas sekmadienio rytą taip pat buvo gelbėjamas ne ko kito, o festivalio dalyvių, kurie padėjo išstumti jo automobilį iš aikštelės. 7 valandą norėjusiam išvažiuoti Vincui jau buvo atvira teritorija, per kurią anksčiau išvažiuoti norėjusiam Tomui leista nebuvo.

„Ryte padarė naują išvažiavimą pro vartus, pro kuriuos prieš tai žmonės įėjo, bet žemesni automobiliai galėjo ten „pakibti“. Manau, važiuojant į tokius festivalius reikia žinoti, kad būna visokiausių niuansų. Palijo, patižo, žmonės vieni kitiems padėjo, kol susigriebė daugiau tų traktorių nusamdyti“, – ramiai kalbėjo festivalio dalyvis.

Tiesa, vyro manymu, festivalio organizatoriams kitąmet reikėtų sugalvoti naują sprendimą automobilių stovėjimo aikštelėms. Vyras teigė, kad naktį norėjusiems išvažiuoti lankytojams tikrai buvo sunku: „Naktį, tai aišku, kad buvo tragedija. Žmonės nori išvažiuoti, o pliaupia lietus, bet visi bandė vieni kitiems padėti.“

Vidurdienį iš festivalio važiavusi Kotryna pasakojo, jog su keblumais išvažiuojant nesusidūrė dėl vairuojamo džipo, tačiau buvo matyti didžiulės eilės ir daugybė užklimpusių automobilių bei iki kelių į purvą įbridusių festivalininkų.

DELFI susisiekus su festivalio atstove Goda Deksnyte, ji teigė, jog dar naktį bendravo su kitais festivalio dalyviais, kurie sėkmingai išvyko iš festivalio, ištempti traktoriaus. „Šiandien nuo ryto yra atidaryti du papildomi išvažiavimai, vakar naktį nepavyko sėkmingai jų atidaryti ir išspręsti tos problemos, visgi buvo naktis. Šiandien taip pat pasamdyti ir papildomi traktoriai ir, mano žiniomis, dabar jau likę labai nedaug neišvažiavusių automobilių. Traktorininkų telefono numeriai buvo paskelbti feisbuke,o kiekvienas apsaugos darbuotojas ar savanoris juk negali mintinai mokėti tų numerių, tad dėl to jie ir buvo paskelbti viešai. Mūsų info centre taip pat buvo ta informacija. Visuose festivaliuose būna info centrai, kurie suteikia visą reikalingą informaciją ir registruoja problemas.“

Pasidomėjus, ar organizatoriai kitąmet ketina ieškoti kitų sprendimų automobilių statymui, G. Deksnytė teigė, jog apie tai bus galvojama. „Festivalį čia organizavome jau tris kartus, tačiau su tokia problema susidūrėme pirmą kartą. Praėjusiais metais festivalio metu irgi lijo, tačiau tokios problemos nebuvo, nors mano vertinimu lijo net ilgiau. Prieš festivalį į aikšteles buvo papildomai vežamas žvyras, tačiau tikriausiai to nepakako.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)