„Jau antra savaitė kuliami žieminiai kviečiai. Praėjusios savaitės pradžioje į elevatorius pristatomų kviečių drėgmė buvo 14-16 proc., o šią savaitę atvežami ir 20 bei daugiau procentų drėgmės kviečiai“, – teigė D. Ruščiauskienė.

Taip pat neretai kviečiai priskiriami žemesnei klasei dėl mažesnio saiko svorio ar kritimo skaičiaus rodiklių, nors pagal baltymų rodiklį galėtų būti priskiriami pirmai klasei.

Prastesni ir kitų kultūrų rodikliai. „Žieminių miežių yra žemas saiko svoris, rapsas gana šiukšlėtas, o lyginant su praėjusiais metais, mažesnis aliejingumo procentas“, – portalui „Agroeta“ sakė D. Ruščiauskienė.

Grūdų supirkimo kainos priklausomai nuo kokybės kviečiams yra 130-150 Eur/t, miežiams 110-120 Eur/t, žirniams 230-240 Eur/t, rapsui 330-340 Eur/t.

Javapjūtė šiais metais pirmiausia prasidėjo Anykščių, Kupiškio, Kėdainių rajonuose, nors visada pirmieji javus kuldavo Suvalkijos krašto ūkininkai. Tačiau šiais metais šiame regione daug žiemkenčių iššalo. Buvo atsėta kitomis grūdinėmis ar ankštinėmis kultūromis, todėl šiame krašte javapjūtė dar tik pradeda įsibėgėti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)