„Eik, toliau valyk U.K. tulikus“, „Nauja emigrantų banga suteiks Londono WC naują blizgesį ir švarumą“ ir pan. Ir tai yra tik keli tokio pobūdžio komentarai. Štai ką aš jums pasakysiu, mielieji komentatoriai.

Esu mergina, 29 metų, emigravau iš Lietuvos 2012 m. Lietuvoje turėjau darbą, namus, vaikiną, bet kai gavau iš draugės pasiūlymą atvykti dirbti pas ją į Londoną, nė kiek nesudvejojau ir metusi viską kartu su savo vaikinu (dabar jau oficialiu mano vyru) išvykau iš Lietuvos.

To, ką galėjo mums pasiūlyti Anglija, Lietuva negali pasiūlyti iki šiol. Nepaisant to, kad Lietuvoje mes abu dirbome, negalėjome sau leisti sukurti šeimos, visada skaičiavome, kiek kam išleisime, bet vos tik išvažiavome į Angliją, mūsų gyvenimas pasikeitė. Pradėjome dirbti ir abu pradėjom gyventi tikrąja to žodžio prasme.

Pagimdžiau vaiką, dabar galvojame apie antrą. Supratome, kokį nepilnavertį gyvenimą žmogus gyvena Lietuvoje. Čia, Anglijoje, mes galime sau viską leisti, neskaičiuojame, kiek ir kam išleisime, pinigų visad lieka. Taip, dirbu būtent tą darbą, kuriuo lietuviai savo komentaruose bando paniekinti žmogų – valytoja, ir valau tuos „tulikus“, kuriuos jūs taip įnirtingai vis minite savo komentaruose.

Štai, ką aš jums noriu pasakyti gerbiamieji: valydama Anglijos tualetus, aš sugebu gyventi pilnavertį gyvenimą, sugebu su vyru vasarą atvažiuoti pailsėti į Palangą su kelių metų senumo BMW, kurį praeidami fotografuoja jaunuoliai, matyt, nematę tokių automobilių.

O ką jūs, visi tokie išsimokslinę komentatoriai, darote? Sugaišote ne vienerius metus universitete ir dabar dirbate už vidutinę 600 eurų algą, už kurią nieko negalite sau leisti, ir galvojate, kaip čia išgyventi, o apie vaiko planavimą net negalvojate? Taip, aš esu ta emigrantė, valanti Anglijos tualetus, bet tai nėra bėda, nes už tai gaunu algą, už kurią galiu gyventi.

To negalėčiau padaryti Lietuvoje, net turėdama aukštąjį išsilavinimą. Taigi, prieš palikdami tokius komentarus, gerai pagalvokite. Nes darbas žmogų puošia. Ir jeigu jis gerai atlyginamas – kodėl gi jo nedirbti?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti išdėstytam požiūriui? Rašykite pilieciai@delfi.lt su prierašu „Emigrantas“ ir išreikškite savo nuomonę!