Nuo rugsėjo mėnesio „Ryanair" iš šeimų reikalaus papildomo mokesčio, praneša „Independent". Bendrovė reikalaus, kad tėvai iš anksto užsisakytų sėdimas vietas.

Šiuo metu „Ryanair" leidžia keleiviui pačiam nuspręsti, ar jis nori išsirinkti sėdimą vietą. Kainos svyruoja nuo 7, iki 23 eurų už pasirinkimą, priklausomai nuo sėdėjimo vietos. Tačiau to daryti nenorintys keleiviai gali patys ir neužsisakinėti konkrečios sėdimos vietos ir nemokėti papildomų mokesčių.

Bendrovė šiuo sprendimu nori, kad šeimoms įlipus į lėktuvą nekiltų papildomų problemų. Tėvai, kurie keliaudami su mažais vaikais neužsisako vietų iš anksto kartais sukelia rūpesčių, nes vaikai pasodinami atskirai nuo tėvų. Skrydžio palydovams tenka persodinti keleivius ir pasirūpinti, kad šeima sėdėtų kartu.

Bendrovės atstovų teigimu, palydovai negali iš savo vietų iškelti žmonių, kurie už savo vietą mokėjo papildomus pinigus ir ten pasodinti šeimą, kuri nepasirūpino, kad sėdimos vietos būtų šalia.

Nuo rugsėjo pirmosios keliaujantys tėvai su mažesniais, negu 12-os metų vaikais privalės iš anksto užsisakyti sėdimą vietą. Tą padaryti užteks tik tėvams, papildomai užsakinėti sėdimas vietas vaikams nereikės, jos bus automatiškai parinktos šalia jų tėvų.

Dėl to pirmyn ir atgal skrendanti šeima turės papildomai sumokėti nuo 28, iki 95 eurų, priklausomai nuo pasirinktos vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (400)