39-erių M. Ginobili Brazilijoje taps antru pagal amžių krepšininku, kada nors dalyvavusiu olimpinių žaidynių krepšinio turnyre. Iki šiol šis rekordas, kuris galbūt niekada ir nebus pagerintas, priklausė Puerto Riko rinktinės krepšininkui Jose Ortizui, kuris 1992-ųjų Barselonos olimpiadoje žaidė būdamas 40-ies.

M. Ginobili nuo 2002-ųjų vilki San Antonijaus „Spurs“ marškinėlius. Jau aišku, kad NBA lygoje argentinietis žais ir ateinančiame sezone – šią vasarą su „Spurs“ jis ir vėl pratęsė kontraktą.

Argentinos nacionalinėje rinktinė Manu debiutavo 1998-ųjų pasaulio čempionate. Pats ryškiausias jo pasiekimas su nacionaline ekipa – 2004-ųjų Atėnų olimpiadoje sensacingai iškovotas auksas. Tąsyk pusfinalyje argentiniečiai pranoko iš NBA superžvaigždžių sudarytą JAV rinktinę, o finale nugalėjo italus, pusfinalyje netikėtai pranokusius pajėgią Lietuvos komandą.

2008-ųjų Pekino olimpiadoje argentiniečiai su Manu iškovojo bronzą, mače dėl trečiosios vietos įveikę Lietuvą.

Ankstų ketvirtadienio rytą vykusiose kontrolinėse rungtynėse su Lietuvos rinktine argentinietis žaidė 16 min., per kurias pelnė 11 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)