1 receptas

10 stiklainių po 375 ml

2,25 kg agurkų (paruoštų)
300 g svogūnų kubelių
3 ryšeliai krapų
0,5 1 vyno acto
750 g aštriųjų garstyčių
250 g cukraus
2 lauro lapeliai
1 šaukštas pipirų grūdelių.

Ruošiame:

1. Į puodą supilame actą, suberiame svogūnus, kapotus krapus, cukrų, sukrečiame garstyčias ir sudedame sutrupintus lauro lapelius. Marinatą užviriname.

2. Į marinatą sudedame agurkų gabaliukus, gerai išmaišome, užviriname ant stiprios ugnies ir iškart sukrečiame į iškaitintus stiklainius. Stiklainius užsukame dangteliais.

2 receptas

10 stiklainių po 0,5 l

3 kg agurkų (paruoštų)
200 g druskos
krapų
250 g svogūnėlių
2 buteliai agurkų sulčių
1 cinamono lazdelė
6 gvazdikėliai
2 šaukštai baltųjų pipirų grūdelių
cukraus
180 g garstyčių sėklų.

Ruošiame:

1. Agurkų gabaliukus suberiame į didelį dubenį, pasūdome, prispaudžiame lėkšte ir paliekame nakčiai.

2. Kitą dieną agurkus išgriebiame iš sunkos, nuvarviname, sumaišome su krapais ir nuluptais svogūnėliais, sudedame į stiklainius.

3. Agurkų sultis atskiedžiame 0,5 l vandens, suberiame prieskonius ir užviriname, pasūdome. Agurkus užpilame verdančiu marinatu ir sandariai uždarome dangteliais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)