1 receptas
10 stiklainių po 375 ml
2,25 kg agurkų (paruoštų)
300 g svogūnų kubelių
3 ryšeliai krapų
0,5 1 vyno acto
750 g aštriųjų garstyčių
250 g cukraus
2 lauro lapeliai
1 šaukštas pipirų grūdelių.
Ruošiame:
1. Į puodą supilame actą, suberiame svogūnus, kapotus krapus, cukrų, sukrečiame garstyčias ir sudedame sutrupintus lauro lapelius. Marinatą užviriname.
2. Į marinatą sudedame agurkų gabaliukus, gerai išmaišome, užviriname ant stiprios ugnies ir iškart sukrečiame į iškaitintus stiklainius. Stiklainius užsukame dangteliais.
2 receptas
10 stiklainių po 0,5 l
3 kg agurkų (paruoštų)
200 g druskos
krapų
250 g svogūnėlių
2 buteliai agurkų sulčių
1 cinamono lazdelė
6 gvazdikėliai
2 šaukštai baltųjų pipirų grūdelių
cukraus
180 g garstyčių sėklų.
Ruošiame:
1. Agurkų gabaliukus suberiame į didelį dubenį, pasūdome, prispaudžiame lėkšte ir paliekame nakčiai.
2. Kitą dieną agurkus išgriebiame iš sunkos, nuvarviname, sumaišome su krapais ir nuluptais svogūnėliais, sudedame į stiklainius.
3. Agurkų sultis atskiedžiame 0,5 l vandens, suberiame prieskonius ir užviriname, pasūdome. Agurkus užpilame verdančiu marinatu ir sandariai uždarome dangteliais.
Skanaus!