Į lenktynes – su nestandartiniu automobiliu

Daugelis jau priprato, kad žiedinėse lenktynėse dominuoja BMW markės automobiliai. Tiesa, šiais metais dalyvių pasirinkimas „ENEOS 1006 km“ lenktynėse – kiek įvairesnis: prie neįprastųjų galima priskirti ir „Saburov Racing Team (SRT)“ komandos bolidą. Tai – jau trejus metus komandos turimas ir vis tobulinamas „Subaru WRX STI“.

Nors daugeliui tai ir gali atrodyti keistas komandos pasirinkimas, patys lenktynininkai Denisas Konstantinovas ir Vasilijus Saburovas tik gūžčioja pečiais: „Subaru“ yra „Subaru“. Jei ne meilė šios markės automobiliams, nebūtų ir komandos“.

Apie pačią komandą ir jos automobilį paklaustas lenktynininkas D. Konstantinovas pasakojo, kad tokia pačia sudėtimi „Saburov Racing Team (SRT)“ egzistuoja jau trejus metus. Tiesa, ne tik egzistuoja, bet ir šluoja apdovanojimus Rusijoje vykstančiose lenktynėse.

„Mūsų komanda prasidėjo nuo noro sukurti automobilį, galintį nugalėti „Time Attack Maxpowercars“ serijos lenktynėse. Konkrečiai, taikėme į „Turbo-pro“ klasę, kurioje dalyviai varžosi su iki 500 arklio galių turinčiais bolidais.

Buvau pradedantis lenktynininkas. Suvienijom jėgas su daugkartiniu čempionu ir inžinieriumi Vasilijumi ir sukonstravome automobilį. Turėčiau pasakyti, kad pavyko – laimėjome ir „Moscow Raceway“, „Sochi Race Circuit“, „NN Ring“ organizuojamas lenktynes ir netgi savo klasėje pasiekėme trasos rekordus. Kiek žinau, ne visi jų sumušti iki šiol“, – pasakojo komandos lenktynininkas D. Konstantinovas.

V. Saburovas: „Man tai – savotiška nostalgija“

Antrasis komandos lenktynininkas – V. Saburovas – Palangoje vykstančių lenktynių istorijoje jau palikęs žymę. Su savo konstruotu automobiliu jis jau dalyvavo lenktynėse 2012 metais, kuomet A3000+ klasėje kartu su komanda laimėjo trečiąją vietą.

„Man tai – malonus sugrįžimas. Su komanda tenka dalyvauti daugelyje skirtingų renginių, visada po jų parsiveži gerus arba nelabai prisiminimus. Palangos lenktynės tuomet paliko gerą įspūdį. Tokį gerą, kad su komanda šiais metais ir vėl grįžtame. Ir žinoma, vėl su „Subaru“ markės automobiliu“, – prisiminimais dalinosi komandos inžinierius ir lenktynininkas.

Specialiai šioms lenktynėms komanda pakeitė ir automobilio dizainą.

„Skonio reikalas. Mums – gražu. Norisi likti pastebėtais“, – apie Jeffo Koonso BMW markės automobiliui kurto dizaino pritaikymą „Subaru“ pasakojo D. Konstantinovas.

Tiesa, komanda „ENEOS 1006 km“ lenktynėse startuos atstovaudama lietuviškamą klubui „Greičio lyga“ ir pasipuošę 55-uoju startiniu numeriu. Komandai Palangoje įvyksiančiose lenktynėse vadovaus Inga Juškevičiūtė – 2014 metais tose pačiose lenktynėse ji dirbo su vien iš moterų sudaryta komanda „SOSTENA Renault Sport“, o 2015 metų sezoną prisidėjo prie „Dynami:t Energy“ komandos pergalės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)