Intelektu ir koncentracija grįstas sportas Baltijos sportininkus šeštadienį ir vėl sukvietė KN Biliardo klube Vilniuje. Vieno minuso pirmenybių formatas numatė galimybę vieną kartą pralaimėjus grįžti į žaidimą. Būtent šios galimybės dėka, antrajame finalo susitikime pergalė atiteko K. Afanasjevui.

Verta paminėti ir D. Motiečiaus bei M. Maisiejaus susitikimą. Ketvirtajam freimui pasibaigus rezultatu 2:2, lemiamajame taip pat netrūko įtampos. Iniciatyvą savo rankose nuo pat jo pradžios laikęs D. Motiečius taktiškai judėjo laimėjimo link. Pergalei išplėšti M. Maisiejui jau reikėjo trijų snukerių, ir atrodė, kad mačo baigtis aiški, tačiau tikslumo ir susikaupimo dėka M. Maisiejus padarė trūkstamus snukerius ir įveikė priešininką. Daug jėgų pareikalavęs susitikimas neišėjo į naudą žaidžiant su S. Korolkovui – čia jis turėjo pripažinti pralaimėjimą.

Ketvirtfinalis, kaip ir aštuntfinalis, tapo užtikrintų pergalių etapu. Pirmajame ketvirfinalio susirėmime susitiko aštuntfinalyje V. Schulte-Ebbert įveikęs T. Puodžiūnas bei M. Skurvydas, aštuntfinalyje nugalėjęs V. Rinkevičių. Čia nepralenkiamas buvo T. Puodžiūnas. Jis įveikė priešininką ir pateko į pusfinalį. Panašiai baigėsi ir kiti ketvirtfinalio susitikimai. K. Afanasjevas ketvirtfinalyje susitiko su R. Staniukinu. Pastarasis nusileido ambicingam kolegai. M. Stanaičio susitikimas su A. Žiška baigėsi pastarojo naudai, o D. Vladislavo bei V. Janulevičiaus susitikime, pergalę pelnė D. Vladislavas.

Vėlų vakarą prasidėjusiame pusfinalyje, žaidimo dinamikos pasiilgę žiūrovai pagaliau jos sulaukė. T. Puodžiūno susitikimas su K. Afanasjevu nuo pat pirmojo freimo kėlė intrigą.

Abu stiprūs sportininkai demonstravo ištobulintą žaidimo techniką. Keturi freimai sužaisti, lipant vienas kitam ant kulnų su rezultatu 2:2, tačiau lemiamajame T. Puodžiūnas vis tik išplėšė pergalę ir pateko į finalą. Tuo tarpu kitas pusfinalio susitikimas įvyko tarp D. Vladislavo bei A. Žiškos. Abu užtikrintai žaidę visų pirmenybių metu, vienas kitam nusileisti neplanavo ir pusfinalyje. Apylygį rezultatyvumą rodę žaidėjai ketvirtąjį freimą užbaigė lygiosiomis. Penktajame – tiesiog geriau sužaidęs nugalėjo A. Žiška.

Pirmajame finale susitiko dukart Lietuvos čempionas T. Puodžiūnas bei meistriškai pirmenybėse sužaidęs A. Žiška. Veržliai pradėjęs susitikimą, pastarasis pelnė pergalę tik viename freime, o kitus keturis laimėjo T. Puodžiūnas ir rezultatu 3:1 pateko į antrąjį finalą, kur ir vėl susitiko su iš minuso kovos sugrįžusiu K. Afanasjevu.

Šį kartą jaunasis sportininkas nekartojo savo klaidų ir nugalėjęs priešininką visuose trijuose freimuose, tapo 10 raudonų kamuolių Lietuvos snukerio pirmenybių nugalėtoju. Po finalinio susitikimo liaupsių kolegai negailėjęs T. Puodžiūnas pasveikino K. Afanasjevą su puikiai sužaistomis pirmenybėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)