Net 3 milijonai vairuotojų stebi šalia savo namų ar darbo vietos stovėjimo vietas ir tikrina, ar ten tvarkingai statomi automobiliai.

Anot „Privilege car“ atliktos studijos, 60 procentų Didžiosios Britanijos gyventojų mano, kad turi teisę statyti savo automobilius prie namo, kuriame gyvena, net jeigu ten nėra numatytos stovėjimo vietos. 11 procentų apklaustųjų važiuodami po darbo namo nerimauja, kad neras vietos, nors jų automobiliui yra specialiai numatyta vieta. Ji tiesiog gali būti užstatyta svetimo automobilio, ir tai yra gan dažnas reiškinys.

Didžiausi parkavimo snobai yra jaunuoliai vyrai iki 21 metų, kurie net 139 dienas per metus piktinasi netvarkingai pastatytais automobiliais. Apskritai, vyrai dėl netvarkingo parkavimo piktinasi dažniau, nei moterys – vidutiniškai 88 dienas per metus. Moterys dėl tos pačios priežasties pyksta rečiau – vos kartą per savaitę arba vidutiniškai 52 dienas per metus.

Dažniausiai pasipiktinimas išreiškiamas automobilio signalu – juo, pamatę netvarkingai statomą mašiną, naudojasi net 32 procentai apklaustųjų. 14 procentų žmonių pamatę netvarkingai paliktą automobilį užkiša piktą raštelį, o šeši procentai nepatenkintųjų nuleidžia transporto priemonės padangas. Dar tiek pat net seka paskui automobilį.