Sekmadienis Latvijos pajūrio miestelyje Salacgrivoje, kur vyksta festivalis, išaušo kiek labiau apsiniaukęs. Tačiau festivalio lankytojams tai mažai rūpi. Taip pat nepanašu, kad festivalininkai būtų pavargę po praėjusių dviejų festivalio dienų.

Šeštadienį charizmatiškoji britų pop muzikos atlikėja Joss Stone, praeitą savaitę koncertavusi Vilniuje, pagrindinėje „Positivus“ scenoje surengė įsimintiną ir šiltą pasirodymą net ir tiems, kurie nėra tokios muzikos gerbėjai. Ji nuolat šiltai bendravo su publika, o pasirodymo pabaigoje dalino gėlės.

Danų elektroninės muzikos grupė „Liima“ buvo tikras džiaugsmas visų festivalio melomanų ausims. Ne venas šios grupės pasirodymą vadina pačiu įsimintiniausiu festivalyje. Elektroniniais, perkusiniais bei gitaros garsais grupė siūlo pasinerti į savitą pasaulį.

Netrukus po to bene visi festivalio lankytojai, kuriu čia bene dvi dešimtys tūkstančių, susirinko prie pagrindinės scenos, kurioje britų atlikėjas ir muzikos prodiuseris Johnas Newmanas. Festivalis pavirto milžiniška šokių aikštele.

Iškart po to amrikiečių alternatyvaus roko grupė „Mercury Rev“ pakvietė savo gerbėjus į kiek sunkesnės psichodelinės muzikos kelionę.

Pagrindinius nakties koncertus užbaigė labiausiai tą naktį laukti atlikėjai – prancūzų grupė „M83”. Ši grupė surengė galingą pasirodymą, kurį papildė įspūdingos kosmiškos vizualizacijos. „M83” greičiausiai sutraukė jau tikrai beveik visus besilankančius „Positivus“. Erdvė prie pagrindinės scenos buvo sausakimša. Ne vienas skundėsi prastu grupės įgarsinimu, tačiau iš minios reakcijos buvau jausti, kad viena garsiausių grupės dainų „Midnight City“ šiuos nesklandumus atpirko.

Bet dabar ne retas, jau pamiršo vakaryščius įspūdžius, juos apmąstys jau rytoj sugrįžę namo, mat sekmadienį 10-asis „Positivus“ jau dabar demonstruoja savo tikrąjį potencialą, nuo pat ryto pagrindinėje scenoje pasirodė tokie atlikėjai kaip Lietuvoje dažnai koncertuojanti jauna latvių indie roko grupė „Carnival Youth“ ar londoniečių indie elektronikos atstovai „Haelos“. Bėgame festivaliu mėgautis toliau ir mes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)