Dažniausiai moterys į lovą su nauja simpatija gulasi praėjus 2-3 savaitėms po pažinties pradžios, o 32 proc. tam ryžtasi per penktą pasimatymą.

Kažin ar ką nustebins žinia, kad moterys kur kas rečiau būna pasirengusios turėti lytinių santykių per pirmą pasimatymą. Kaip rašo „Mirror“, seksui pirmo susitikimo metu neatsispiria tik 15 proc. moterų (vyrų – 26 proc.).

Dar mažiau moterų lytiniams santykiams ryžtasi per antrą pasimatymą. Teigiamai į šį klausimą atsakė vos 13 proc. (vyrų – 16 proc.).

Tiesa, bučiuotis abiejų lyčių atstovai būna pasiruošę kur kas anksčiau. Sekso žaisliukų įmonės „Lovehoney“ atliktoje apklausoje dalyvavo 2225 asmenys. Siekta išsiaiškinti, kiek laiko vyrai ir moterys pasirengę laukti, kol bus pasiekti reikšmingi naujų santykių įvykiai. 72 proc. apklaustų vyrų ir moterų prisipažino pirmą kartą pasibučiavę per pirmą pasimatymą.

Nors vyrai kur kas labiau linkę lovoje su naująja partnere atsidurti neilgai trukus nuo pažinties pradžios, ne ką mažiau jiems svarbūs ir meilės prisipažinimai. Ketvirtadalis apklausoje dalyvavusių vyrų pirmą kartą žodį „meilė“ paminėjo per pirmąjį draugystės mėnesį, nors apie tai kalbėti linkusių moterų šiuo trapiu santykių periodu – vos 16 proc. Vos šiek tiek mažiau nei ketvirtadalis vyrų meilės temą linkę atidėti antram pažinties mėnesiui. Apie meilę antrą pažinties mėnesį prabyla 21 proc. moterų.

Vis dėlto daugiausia tyrime dalyvavusių moterų prisipažįsta mylinčios partnerį ketvirtą draugystės mėnesį. Trys ketvirtadaliai vyrų linkę pirmi partnerei prisipažinti ją mylintys, o drąsuolių moterų, kurios būtų pasiryžusios pirmos prisipažinti apie jausmus – vos 44 proc.

Be to, moterys neskuba pristatyti savo naujųjų partnerių tėvams. Vyrams dažniausiai prireikia aštuonių pasimatymų, kad jie leistų naujai partnerei susipažinti su tėvais. Vos 27 proc. moterų patvirtino, kad jaustųsi patogiai, jei po aštuonių pasimatymų tektų pristatyti partnerį tėvams. Ketvirtadalis moterų atsakė, kad joms priimtiniausia su tėvais išrinktąjį supažindinti po keturių mėnesių. Vyrų, kuriems būtų priimtina taip ilgai laukti, buvo vos 13 proc.

Taip pat vyrai kur kas labiau linkę neilgai trukus po užsimezgusios draugystės pakeisti savo statusą feisbuke. Po aštuonių pasimatymų tokiam „žygdarbiui“ ryžtasi trys iš dešimties apklaustųjų (tokį atsakymą pateikė tik 27 proc. moterų).

Remdamasis apklausos rezultatais vienas iš „Lovehoney“ savininkų Richardas Longhurstas teigė, kad vyrai aktyvesni ne tik siekdami sekso, bet ir įsipareigodami. „Jie drąsiau prisipažįsta mylintys partnerę ir apie tai linkę pranešti visam pasauliui keisdami statusą feisbuke ir pristatydami mylimą moterį tėvams“, – patikino jis.

„Moterys šiek tiek atsargesnės, joms reikia laiko, kad ryžtųsi įsipareigoti“, – tęsė jis.

„Mane džiugina tai, kad tipinis britų vyrų charakteris beveik visiškai išnyko, – džiaugėsi R. Longhurstas. – Jie pasirengę atviriau reikšti jausmus, prisipažinti partnerei, ką jaučia, ir tai yra labai gerai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)