„Šiuo metu meno kūrinių koncentracija senamiestyje artėja prie pavojingos pertekliaus ribos, kai menas tampa ne puošmena, o turgumi. Manau, kad kurį laiką senamiestyje reikėtų padaryti pauzę ir naujiems meno kūriniams paieškoti kitų vietų. Jų Klaipėdoje tikrai yra. Meno kūriniai labai papuoštų Melnragę, Girulius, Karklę, galėtų atsirasti ir miesto pakraščiuose“, — sakė skulptorius Svajūnas Jurkus.

Jūros šventės metu, liepos 29-ąją, ant šiaurinio molo Melnragėje bus atidengta šio autoriaus kartu su Sergejumi Plotnikovu ir architektu Vytautu Paulioniu sukurta nauja skulptūrinė kompozicija „Pasivaikščiojimas su žuvimi“.

Tuo tarpu paminklui, skirtam pirmajam Klaipėdos uosto kapitonui Liudvikui Stulpinui, vietos niekaip nerandama. Vilniečiai architektas Ramūnas Bartkus ir skulptorius Saulius Juchnevičius uostininkų užsakymu sukūrė ir iš bronzos išliejo dviejų metrų aukščio skulptūrą, vaizduojančią L.Stulpiną, stovintį prie šturvalo bei kovojantį su stichija. Uostininkai buvo pasiūlę tris vietas, kuriose, jų manymu, derėtų L. Stulpino skulptūra, tačiau Savivaldybės specialistams nepriimtina nė viena iš pasiūlytų vietų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)