Jaunuoliai, radę apleistus pianinus, nusprendė juos atgaivinti ir prikelti naujam gyvenimui. Negana to, stovyklos dalyviai pianinu panoro dalytis ir su visais palangiškiais bei miesto svečiais – atgabeno jį prie Palangos tilto ir pradėjo gelbėjimo operaciją – šveitė, valė, dailino ir gaivino.

„Šie pianinai jau buvo paruošti išmetimui, tačiau jaunimas juos pamatė ir nusprendė, kad reikia juos atgaivinti, – pasakojo Simona Šimulytė, „Europos socialinio verslumo ugdymo ir inovatyvių studijų instituto“ atstovė ir stovyklos organizatorė. – Tiesiog su jaunimu diskutavome apie daiktus, kaip mes jiems tarnaujame ir kaip galėtume tuos daiktus paversti vėl naudingais. Tie pianinai stovėjo nenaudojami, paruošti išmetimui, tačiau šis jaunimas sugalvojo idėją, kaip juos išgelbėti, kaip vėl padaryti naudingus ne tik vienam asmeniui, bet visai miniai.“

Trečiadienio popietę palangiškius ir Palngos miesto svečius stovyklos dalyviai kviečia prieiti, pagroti ir, jei kyla noras, paaukoti pianino išgelbėjimo operacijai. Iki pat vakaro būrys žaliais marškinėliais ir šypsenomis pasipuošusių žmonių mojuos praeiviams prie Palangos tilto prieigose esančio fontano. „Galite drąsiai eiti ir groti“, – šypsojosi S. Šimulytė, ragindama ir DELFI komandą, šiuo metu dirbančią Palangoje, išbandyti pianiną.

Rytoj pianinas stovės Birutės parke, o vėlyvą vakarą bus nugabentas prie pat jūros. „Kviečiame visus pasiimti pledukus ir ateiti 22 valandą prie 44 gelbėtojų posto. Ten bus pianinas, mėgausimės jūra, bus ir keli profesionalūs atlikėjai, tačiau jiems pagrojus, prie pianino galės sėsti kiekvienas norintis“, – besišypsodama kalbėjo Simona.

Nors tokia pianinų gelbėjimo banga jau vilnija per pasaulį, Lietuvoje ji dar nematyta. Vis dėlto šios operacijos organizatoriai tikino, kad pasistengs nenuleisti rankų ir toliau organizuoti tokias gelbėjimo operacijas visoje Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)