2014-aisiais JAV programinės įrangos gigantas investavo virš 6,5 mlrd. eurų į telefonų „Nokia“ gamybą, bet pelno naujieji įrenginiai neatnešė.

Gegužę išmaniųjų telefonų, kuriuose veikia „Windows“, pardavimas nesiekė net 1 proc. visų pasaulyje parduodamų išmaniųjų telefonų.

Pasak šį atvejį komentavusio pramonės šakų analitiko, įmonė tiesiog „nesuspėjo“ su besiplečiančia rinka.

„Pinigai buvo investuoti suvokus išmaniųjų telefonų rinkos svarbą, – sako analitikas iš „Priory Consulting“ Eddie Murphy. – Sprendimas buvo teisingas, tik pavėluotas. Nišą jau buvo užpildę „Apple“ ir „Android“ įrenginiai, taigi, su „Windows“ jokio proveržio padaryti nepavyko.“

Viena iš problemų, su kuria susiduria „Microsoft“, – tai programėlių trūkumas. Per mažai atpažįstamų pavadinimų matyti jų siūlomuose išmaniuosiuose telefonuose. Dėl šios priežasties sužlugo ir „Blackberry“ BB10 operacinės sistemos perspektyvos.

„Iškilo didžiulė problema, – tęsia E. Murphy, – ir man tikrai apmaudu, nes pats turiu „Windows“ telefoną ir žinau, kad programėlių pasirinkimas yra labai mažas, palyginti su tuo, ką siūlo „Android“. Tai didžiulis „Microsoft“ trūkumas.“

Optimistinės perspektyvos

Apie etatų mažinimą buvo pranešta gegužę. Tai buvo neišvengiama vykdant planą panaikinti 1 850 darbo vietų „Microsoft“ išmaniųjų telefonų gamybos įmonėje.

Naujausią įmonės siūlomą operacinę sistemą „Windows 10“ ir toliau galima naudoti išmaniuosiuose telefonuose, o vasario mėn. garsioji kompiuterių gamintoja HP pristatė į stalinį kompiuterį transformuojamą „Windows 10“ telefoną.

„Manau, jie pasekė „Google“ sėkmės su „Android“ pavyzdžiu. „Android“ platformos populiarumo priežastis – lankstumas. Būtent todėl ją gali naudoti ir kitos įmonės, – sako E. Murphy. – Vienas iš „Microsoft“ pasiekimų – tai „Windows 10“, įgalinanti sinchronišką programėlių veikimą staliniuose ir planšetiniuose kompiuteriuose bei mobiliuosiuose įrenginiuose. Tai labai patogu. Reikia tikėtis, sulauksime ir šiai platformai skirtų programėlių. Manau, bus sukurta ir naujesnė „Windows Phone“ versija. Kuo didesnė platformų pasiūla rinkoje, tuo lanksčiau gali rinktis vartotojai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)