Jau nuo pat treniruočių pradžios trasoje veiksmas virte virė: pirmųjų ratų metu „BMW 325“ serijos dalyvis patyrė skaudžią avariją, o po 15 minučių trasoje liepsnojo vienas iš Šiaurės Europos legendų mažųjų automobilių. Kovų ir kontaktų trasoje netrūko ir per pačias kvalifikacijas bei lenktynes – evakuatoriai vos spėjo vežti „sužalotus“ automobilius, o lenktynių diena pailgėjo pora valandų.

Didelę, bet sėkmingai pasibaigusią avariją patyrė latvis Martinas Niedolas, dalyvavęs legendų čempionate: automobilis trečiojo važiavimo metu vertėsi net keturis kartus.

Galiausiai, po dviejų adrenalinu perpildytų dienų sekmadienį vakare pergale ir prizais džiaugėsi greičiausieji iš greičiausiųjų. Latvijos čempionate „Kumho Challenge“ užtikrintą pergalę savo klasėse (S1600 ir Nacionalinė klasė) pasiekė daugkartiniai dalyviai ir laimėtojai Martinas Seskas ir Janis Vankas.

Kovų trasoje netrūko ir šios serijos lenktynėse. S1600 (Sport 1600 klasė) antroji vieta teko Girtui Krūzmaniui, o trečioji – Dmitrijui Savatejevui. Tuo tarpu nacionalinės klasės lenktynėse antrąja ir trečiąja vieta atitinkamai džiaugėsi 2015 metų čempionas Garijis Rožkalnis ir Antonas Dolgopolovas.

Ypatingai įdomios kovos virė šiaurės Europos lengedų čempionate. Beveik 30 automobilių starto tiesiojoje rikiavosi net trejoms lenktynėms. Dalyviai kovas pradėjo jau kvalifikacijų metu – ilgų remonto darbų nereikalaujantys automobiliai buvo taisomi toli gražu ne vieną kartą – gedimų ir avarijų buvo pačių įvairiausių: nuo mažyčių suktukų trasoje iki stiprių „kūlversčių“ ir smūgių į trasos šonuose esančius betoninius atitvarus.

Net ir po tokios gausos įvykių trasoje, intriga neatslūgo iki pat lenktynių pabaigos – dalyvius vieną nuo kito skyrė kelios šimtosios sekundės dalys. Galiausiai, pergale po trijų važiavimų džiaugėsi daugeliui pažįstamas „LeMans“ Europinės serijos lenktynėse lietuvio inžinieriaus „Speed Factory Racing“ komandai kartu su Dainiumi Matijošaičiu atstovavęs Konstantinas Calko. Šį lenktynininką jau po poros savaičių bus galima išvysti ir „Eneos 1006 km“ lenktynėse „Rotoma Racing“ komandos sudėtyje Palangoje.

Antroji vieta šios serijos lenktynėse teko visai nedaug nuo K. Calko atsilikusiam sportininkui iš Suomijos Mathiasui Hertenui. Trečioji vieta – dar vienam suomiui Marko Kilpiai.

Lietuvos ir Baltijos šalių čempionate (Baltic Touring Cars) pergalėmis džiaugėsi tiek šio sezono lyderiai, tiek čempionato naujokai. BTC1 klasėje pirmoji vieta teko praeito sezono laimėtojui ir vienam šio sezono lyderių Edvinui Mardosui. Antroji – su techniniais nesklandumais kovojusiam jo komandos draugui Juliui Skirmantui, o trečioji – lenktynininkui iš Estijos Peeteriui Peekui: pastarasis taip pat važiavo su didelėmis greičių dėžės problemomis.

BTC2 klasėje pergalėmis džiaugėsi vien BMW vairuotojai: pirmoji ir antroji vieta teko čempionato naujokams. Klasės nugalėtoju tapo jaunas, bet jau daug pasiekęs, dažniau ralyje sutinkamas lenktynininkas Nikolajus Griazinas. Šis lenktynininkas užtikrintai išsiveržė į priekį tiek pirmųjų, tiek antrųjų lenktynių metu.

Antroji vieta teko Švedijos lietuviui Nerijui Malaševičiui, su tuo pačiu BMW pasirodysiančiam ir „ENEOS 1006 km“ lenktynėse Palangoje kartu su „Nero Racing“ komanda. Trečiąja vieta džiaugėsi dar vienas sportininkas iš Lietuvos – Alvydas Malakauskas.

BGT klasėje ant apdovanojimmų pakylos lipo lietuvių trijulė: pirmąja vieta džiaugėsi Saulius Beržis, čempionate dalyvaujantis su „BMW M3“, antroji vieta teko Ernestai Globytei ir „Ginetta“ automobiliui. Tiesa, ši lenktynininkė po pirmųjų važiavimų buvo diskvalifikuota ir antrose lenktynėse turėjo startuoti rikiuotės gale. Nors varžybų vadovo sprendimas dėl diskvalifikacijos ir buvo anuliuotas, iš antros vietos turėjusiai startuoti lenktynininkei visų prarastų pozicijų atgauti nepavyko.

Ant trečiojo apdovanojimų pakylos laiptelio lipo šį sezoną čempionate pasirodęs Marius Dijokas, jau antrąjį kartą besidžiaugiantis podiumu. Čempionate jis dalyvauja su ganėtinai daug arklio galių turinčiu ir drago lenktynėms pritaikytu BMW automobiliu.

Kitas automobilių sporto renginys lietuvias – jau po dešimt dienų įvyksiančios Palangos „ENEOS 1006 km“ lenktynės ir „Startline Lietuvos Endurance“ čempionato įskaita. Šiuo metu „Startline Lietuvos Endurance“ čempionato lyderė – „Rimo“ komanda, važiuojanti dyzelinių automobilių klasėje, po jų – toje pačioje klasėje važiuojanti „IGORIOLANKAI“ komanda su „VW Golf“ ir „Lexus Team LT“, čempionate dalyvaujantys GT klasėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją