Čia laimingą atletę, kuriai kitą trečiadienį sukanka 24-eri metai, sutiko gerbėjai, draugai ir artimieji, kurie Europos vicečempionę sveikino apkabinimais ir gėlių puokštėmis.

Finale lietuvė jau pirmais bandymais įveikė 184, 189, 193 ir 196 cm aukščius, pagerino sezono rezultatą ir laimėjo sidabrą. Jis atiteko ir bulgarei Mirelai Demirevai, išnaudojusiai tiek pat bandymų ir užfiksavusiai 196 cm.

Abiem joms nė sykio iš trijų kartų nepavyko peršokti į 198 cm aukštį pakeltos kartelės. Auksą laimėjo 37-erių metų ispanė Ruth Beitia, kuriai pakluso ir 198 cm.

2015 m. Europos čempionate Prahoje A. Palšytė buvo per plauką nuo medalio – ji įveikė 194 cm aukštį ir liko ketvirta.

Jai LTOK iškeltas uždavinys Rio olimpinėse žaidynėse – 8-16 vietos.

„Nenoriu nieko prognozuoti, kuo daugiau galvoji apie medalius, tuo sudėtingiau tampa juos iškovoti. Kiek kartų galvojau apie apdovanojimą ir vis likau ketvirta... Tiesiog reikia daryti savo darbą. Rio de Žaneire dalyvaus sportininkės iš viso pasaulio, tad tai, kad esu antra Europoje, nereiškia, jog tokią pačią vietą užimsiu ir olimpiadoje. Medalis nuteikia optimistiškai, dar yra šiek tiek laiko ir tikiuosi, kad jį išnaudosiu gana produktyviai“, – teigė A. Palšytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)