Tiesa yra tokia, kad kaip rašyta aukščiau minėtame straipsnyje, Naujininkų ir Kirtimų laikai praėjo, dabar grėsmė, mano galva, išsisklaidžiusi po visą miestą. Net nežinau, kur saugu.

Pati kurį laiką dirbau vienoje Karoliniškių parduotuvėje. Pirmas dalykas, kurį galiu paminėti – faktas, kad yra trys vietos, kuriose visais metų ir paros laikais rasi bomžų. Tų vietų yra daugiau, aš, kaip nevietinė, žinau tris, ir to gana. Kiekvieną mielą dieną vaikai eina pro tuos mėlynanosius pajuodėlius. Manote, tai niekis? Klystate. Vaikai ima pavyzdį... Antraip kodėl po tas pačias Karoliniškes vaikšto mažamečių gaujos? Po kokius tris dvylikamečius, demonstratyviai rūkančius ir svaidančius įžeidinėjimus praeiviams? Leidžiančius muziką iš telefonų? Ir čia dieną. Naktį net gatvės į neapšviestą pusę nepereičiau – užtenka matyti siluetus su gobtuvais šešėliuose, traukiančius dūmą. Visada greitu žingsniu nulėkdavau į automobilį ir važiuodavau kuo toliau.

Dabar dirbu Lazdynuose, bet gero žodžio negaliu pasakyti – suoliukai nusėsti neaiškia publika, garsiai leidžiama muzika... Toks jausmas, kad tokių žmonių daugėja, nes anksčiau tiek nepastebėdavau.

Iš pažįstamų irgi teko girdėti istorijų, kai eidami žiemos naktimis buvo apvogti akivaizdžiai nepilnamečių. Ar nors vienas atgavo savo daiktus? Kur tau... Bet faktas, kad visa tai vyko būtent tuose „ramiuose rajonuose“ – Pašilaičiuose, Lazdynuose, Karoliniškėse. Ar vidurinioji klasė visai nusirito žemyn? Kas vyksta?

Pamenu, prieš kokius metus ėjau pro miškelį (ne gūdų šilą, o penkis tankiau suaugusius medžius), ir prieš pat nosį išniro žmogystos – visiškai aplinkoje nesiorientuojanti mergina ir keli pikto veido vyrai. Siaubas, įsivaizduokit, atokesnė vieta, eini viena, moteris, ir pamatai tokį vaizdą – ir lyg maitvanagių akių esi nulydima... Jaučiausi labai nesaugiai. Tikiuosi, tai merginai nieko nenutiko.

Taigi, argi nuostabu, kad vaikai pašaunami? Aš manau, kad bent po daugiau pareigūnų turėtų patruliuoti naktimis po minėtus ir gal net kitus rajonus. Nes aš asmeniškai nesijaučiu saugiai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt!