Su DELFI susisiekusi kaimo gyventoja Aldona Verenienė pasakojo, kad kaime elektros tiekimas nutrūkęs nuo penktadienio vakaro – apie tai DELFI jau rašė pirmadienį. Vis dėlto, nors pirmadienio vakarą elektra buvo trumpam atsiradusi, jos vėl nebėra.

Pasak portalui paskambinusios skaitytojos, kaime laidai nutrūko 5 vietose, tačiau ne visi gedimai pirmadienį buvo pataisyti. Kruklių gyventojos teigimu, elektros tiekimas buvo atnaujintas vienoje iš vietų atlikus gedimo pataisymą, tačiau tuomet jai ir kitam kaimo gyventojui teko susidurti su nemaloniu reiškiniu – juos buvo pradėjusi krėsti elektra tose vietose, kur buvę dar nesutvarkyti laidai. Dėl to, skaitytojos teigimu, buvo paprašyta vėl elektrą atjungti. Ji piktinosi, kad per tiek laiko – nuo penktadienio – nebuvo sutaisyti visi gedimai, moteris pasakojo, kad kaimas patyrė daug nepatogumų.

Pasak jos, sugedo veterinarų vaistai neveikiančiuose šaldytuvuose, maisto atsargos, negalima pasikrauti telefonų, nebeveikė vaizdo kameros, kurios neįamžino šiomis dienomis kaime vykusių vagysčių, tvenkinyje pradėjo dvėsti žuvys, nes nebeveikė jame buvęs „burbuliatorius“. Moteris pagalbos ieškojo net skambindama bendruoju pagalbos telefonu. Tokios situacijos sukrėsta p. Aldona užsiminė ir apie planuojamus teikti ieškinius.

DELFI kreipėsi į „Eso“ atstovą Martyną Burbą pasiteirauti dėl gedimų taisymo kaime. Jis patvirtino, kad vakar buvo pradėti gedimų šalinimo darbai, tačiau visiškai atnaujinti jos tiekimo nepavyko.

„Vakar pašalinome gedimus vienoje linijoje, tačiau visiškai elektros tiekimo nepavyko atnaujinti, nes aptikome gedimą kitoje oro linijoje. Šiandien tęsiame darbus ir stengiamės kuo greičiau pašalinti škvalo likusius padarinius Kruklių kaime, – sakė jis. – Elektros tinklo atstatymo darbus tęsiame ir šiandien, tačiau padarinių likvidavimą itin apsunkina sudėtingi gedimai. Preliminariais duomenimis, dėl škvalo elektros skirstymo tinkle užfiksuota daugiau kaip 3 tūkst. gedimų, dėl to atsijungė per 9 tūkst. kilometrų oro linijų. Šalindami padarinius, mūsų operatyvinės komandos pirmiausia turi apžiūrėti ir identifikuoti gedimus. Tik nustačius gedimą, skubiai organizuojame elektros tinklo atstatymo darbus. Suprantame, kad ten, kur gedimai nelikviduoti, gyventojai susiduria su nepatogumais, tačiau primygtinai prašome nesiartinti prie nutrūkusių laidų – stenkitės nepriartėti arčiau nei 8 metrai iki jų.“

M. Burbo teigimu, daug gedimų fiksuota dėl ant oro linijų nuverstų medžių, be to, dalyje linijų fiksuota po kelis gedimus. Padarinių likvidavimą apsunkina tai, jog daugiausia gedimų fiksuota atokesnėse ir miškingose vietovėse, šalinant gedimus tenka keisti atramas, išpainioti laidus. Jis nurodė, kad pavienių gedimų dar likę Alytaus, Varėnos ir kituose rajonuose.

Kaip DELFI sakė Kurklių kaimo gyventoja, ji gavo žinutę, kad elektros tiekimas turėtų būti atnaujintas birželio 22 d. 10.30 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)