Vokietijos prokuratūra pateikė kaltinimus M. Winterkornui ir dar vienam, kol kas prokuratūros neįvardintam, buvusiam įmonės valdybos nariui – abu asmenys kaltinami slėpę informaciją apie VW emisijų skandalą nuo bendrovės investuotojų.

Buvęs „Volkswagen“ vadovas atsistatydino dar praėjusį rugsėjį, atskleidus, kad bendrovė Jungtinėse Valstijose sukčiavo atlikdama automobilių teršalų emisijų testus. Tiesa, kol kas, pasak VW, prokuratūra jokių „naujų faktų ar informacijos“ apie vykstantį tyrimą neatskleidė.

„Volkswagen“, atsakydama į savo investuotojų iškeltą ieškinį, jau yra teigusi, kad savo įsipareigojimus pateikti akcininkams informaciją vykdė tinkamai. Pasak M. Winterkorno, atsistatydindamas „jis nežinojo vykdęs kokių neteisėtų veiksmų“.

Savo ruožtu Vokietijos Braunšveigo miesto prokuratūros specialistai nurodo, kad tyrimo metu daugiausiai dėmesio buvo kreipiama į „pakankamus realius ženklus“, kad „Volkswagen“ investuotojų neįspėjo iš karto, kai tik tapo žinoma apie galimus finansinius nuostolius dėl manipuliacijų emisijomis. Oficialiai bendrovė savo akcininkus informavo pernai metų rugsėjo 22 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją