„Užbaigus aplinkkelio darbus, turėtų gerokai pagerėti susisiekimas Vilniaus mieste. Skaičiuojame, kad transporto srautai aplinkinėse gatvėse sumažės daugiau nei per pusę. Esu dėkingas aplinkkelio statytojams, kurie negaili jėgų ir laiko, dirba keliomis pamainomis, dieną ir naktį, kad miestiečiai pradėtų naudotis visu aplinkkeliu dar šiemet“, - sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Pirmieji automobiliai Vilniaus aplinkkelio III etapo atkarpa pradės važiuoti jau 2016 metų pabaigoje. Šis aplinkkelio etapas itin svarbus daugumai gyvenančių Šiaurės vakariniuose rajonuose: Viršuliškėse, Justiniškėse, Pašilaičiuose, Fabijoniškėse, kurių čia įsikūrę apie 110 tūkst. Užbaigus trečiąjį Vakarinio aplinkkelio etapą, jame iki 50 proc. sumažės transporto srautai ir pagerės eismo saugumas Laisvės pr. Justiniškių ir Ukmergės gatvėse, kuriose nebeliks tranzitinio eismo, bus atlaisvinta važiuojamoji gatvių dalis, skirta viešajam transportui.

Užbaigus Vakarinio miesto aplinkkelio III etapą ir pagrindinius įvadus į miesto magistralinių gatvių tinklą (Šiaurinę ir kitas), integruotu tarptautiniu transporto koridoriumi šiaurinėje miesto dalyje per parą nuolat važiuos apie 65 tūkst. žmonių: apie 45 tūkst. miestiečių ir apie 20 tūkst. tranzitu keliaujančių į užmiestį. Paros transporto srautas sieks iki 33 tūkst. automobilių (arba 2500 aut./h).

Pasak pranešimo, šiuo metu aplinkkelio statybvietėje kartu su partneriais dirbanti bendrovė „Kauno tiltai“ laikosi numatyto darbų grafiko ir kai kur netgi jį lenkia 3 mėnesiais.

Projekto III etape yra tiesiama gatvės atkarpa nuo Ozo gatvės iki Ukmergės gatvės, šiame etape bus nutiesta 5,4 km ilgio greito eismo kelio, pastatyti 6 viadukai ir vienas pėsčiųjų tiltas.

Iki rugpjūčio planuojama pastatyti Ukmergės g. šiaurinės jungties viaduką. Šiuo metu jau beveik baigiamas statyti pėsčiųjų viadukas ties Gineitiškių gyvenamųjų namų kvartalu. Iki rugsėjo 1-osios taip pat bus užbaigtas ir Rygos gatvės viadukas.

Jau atlikta beveik 90 proc. inžinerinių tinklų darbų. Vienai svarbiausių Vilniaus struktūrinių gatvių (A1) bus panaudota 178 tūkst. kub. m asfaltbetonio dangos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)