- 2016-ųjų profesionalaus ralio sezonas Lietuvoje prasideda neįprastai vėlai – „Žemaitijos ralis“ bus pirmoji proga palenktyniauti savų žiūrovų akivaizdoje. Ar tokia ilga pertrauka pakoregavo jūsų ekipažo planus? Kaip dirbote siekdami optimalios sportinės formos?

– Planus pakoregavo oras, išbraukdamas du etapus iš ralio kalendoriaus, bet prieš gamtą nepakovosi. Tiesa, mums stipriai liūdėti neteko: ruošdamiesi vasaros startams daug dirbome sporto salėje, tai pat dalyvavome keliuose testuose bei ralio sprinto varžybose. Todėl bendrame Lietuvos ir Latvijos etape „Rally Talsi“ buvome visai neblogos sportinės formos.

- Ar skiriasi pasiruošimo varžyboms algoritmas priklausomai nuo to, kur vyksta čempionato etapas: Aukštaitijoje, Žemaitijoje, Dzūkijoje, Latvijoje? Kokius specifinius „Žemaitijos ralio“ bruožus išsiskirtumėte?

„Žemaitijos ralio“ geriausias bruožas yra tas, kad čia tvyro tikra sportine nuotaika, keliai turi savo žavesio ir tai, kad čia bus pirmasis šių metų etapas Lietuvoje. Vadinasi sirgalių bus tikrai labai daug, o tai be abejonės priverčia visus labiau pasitempti.

- Kuriais metais „Žemaitijos ralyje“ pasiektais rezultatais ar įgyta patirtimi džiaugiatės labiausiai? Kas labiausiai džiugina ir kas labiausiai neramina šiųmetinio ralio išvakarėse? Kokius tikslus sau keliate?

2007 metais čia yra pavykę iškovoti pergalę – turim smagių prisiminimų. Pastaraisiais metais labiausiai džiugina šiam raliui metamos labai didelės pajėgos, stengiantis Žemaitijos ralį“ padaryti vienu geriausių renginių.

Tikslai kaip ir visada: važiuoti maksimaliai, išvengti klaidų ir technikos kaprizų. Kai viskas vyksta pagal tokį scenarijų dažniausiai finišuojam pasiekę neprastų rezultatų. Kaip viskas susidėlios šįkart, matysime visai netrukus.

- „Žemaitijos ralis 2016“ bus bendras Lietuvos-Latvijos čempionatų etapas. Ar sekate, kas vyksta Latvijos ralio meistrų stovykloje? Kurį „braliuką“ laikote savo konkurentu?

– Panašu, kad šiuo metu pats greičiausiais „latvis“ yra tikrų tikriausias suomis Kalle Rovanpera. Kas apie ji dar negirdėjo, tikrai išgirs „Žemaitijos ralyje“.

- Kas iš Lietuvos jaunųjų ralio talentų galėtų mesti iššūkį K. Rovanperai?

Gaila, bet mūsų jaunimas neturi galimybių jam pasipriešinti ne tik todėl, kad negali sau leisti įsigyti tokio lygio automobilio, bet ir dėl fenomenalių K. Rovanpera sugebėjimų bei jau spėtos sukaupti patirties.

-Už kurio „Žemaitijos ralyje“ startuosiančio ekipažo pergalę statytumėte didžiausią sumą jei būtų surengtas totalizatorius? T. y. turi daugiausia galimybių laimėti bendroje įskaitoje, automobilių visais keturiais varančiais ratais ir varomų viena ašimi?

Tiesą sakant, azartinių lošimų nemėgstu, todėl niekada už nieką nestatau jokiuose totalizatoriuose. Jei šitą taisyklę sulaužyčiau, favoritu rinkčiausi raudoną BMW. Pirmieji sezono startai parodė, kad jis tiesiog bedieviškai greitas.

Deivydą Jocių turėsite galimybę savo akimis stebėti greičio ruožuose jau birželio 17-18 dienomis bendrame Lietuvos ir Latvijos ralio čempionato etape „Žemaitijos ralis 2016“. Bilietus į varžybas galite įsigyti jau šiandien „Tiketa“ kasose, arba varžybų dieną greta greičio ruožo.