Liudininkai pasakojo, kad neramumai stadione prasidėjo, kuomet Rusijos futbolo sirgaliai uždegė deglą. Tuomet kai kurie iš jų ėmė ropštis per barjerus, kurie turėjo atskirti abiejų šalių žiūrovus.

„Kai tik rusai įmušė įvartį, sirgaliai ėmė plūsti, – BBC cituoja vieną iš Anglijos sirgalių. – Segregacija nebuvo gera, todėl neatrodė, kad jiems buvo sunku mus pasiekti. Tai buvo tik atskyrimo imitavimas.“


„Keli rusai uždegė vienodus deglus, tuomet pasigirdo garsus trenksmas ir pamatė išsirikiavusią rusų fanų eilę, besibraunančių tarp Anglijos sirgalių“, – sakė kitas žiūrovas.

„Mačiau deglą, skriejantį į Anglijos fanų zoną, o vos tik rusai ėmė plūsti, anglai stengėsi pabėgti“, – prisiminimais dalijosi liudininkas.

BBC sporto redaktorius Danas Roanas pranešė, kad panikos apimti anglai netgi šoko per tvorą.

„Didelis klausimas UEFA, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė jis. – Panašu, kad įsiveržimas prasidėjo po sprogimo. Kaip tokį prietaisą buvo galima įsinešti ir kur buvo segregacija?“

Shocking scenes inside the Stade Vélodrome as #RUS fans stormed #ENG fans inside the stadium! pic.twitter.com/cgj4GraR7t
— Footy Funnys UK (@FootyFunnysUK) June 11, 2016

Video shows the moment Russia fans 'charge' England supporters after Euro 2016 game https://t.co/U8ERXhFhBxhttps://t.co/3OMDAKRw3H— ITV News (@itvnews) June 11, 2016

Neramumai iš stadiono persikėlė ir į Marselio gatves, kuriose situaciją gelbėti bandė net ir apsišarvavę pareigūnai.

DELFI primena, kad visi neramumai tarp anglų ir rusų sirgalių prasidėjo dar gerokai prieš rungtynių startą – grumtynės vyko Marselio uoste, o jose buvo panaudoti ne tik kumščiai, bet ir peiliai.

Riaušėse, kurios jau pramintos „mūšiu dėl Marselio“, buvo sunkiai sužeistas vidutinio amžiaus vyras. Anglijos ambasadorius praneša, kad ne vienas anglas dėl sužalojimų naktį turėjo praleisti ligoninėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1764)