Pamaldos už M. Ali buvo laikomos Kentukyje. Atsisveikinimas truko kiek daugiau nei valandą, vėliau karstas išgabentas į kapines.

Sportininkas, kuris ilgus 32 metus kovojo su Alsheimeriu, mirė praėjusį penktadienį ligoninėje, į kurią buvo atgabentas dėl pasunkėjusio kvėpavimo. M. Ali mirė sulaukęs 74-erių.

Į islamą sportininkas atsivertė būdamas jaunas ir visą gyvenimą gyveno priklausydamas šiai tikinčiųjų bendruomenei.

Todėl ir išlydimas jis pagal visas islamo tradicijas. Atsisveikinime dalyvavo našle likusi ketvirtoji žmona Lonnie, dukterys Laila ir Hana su šeimomis. Taip pat buvo trečioji žmona Veronica Porche-Ali bei antroji žmona Khalilah Camacho-Ali.

Šios pamaldos žymi atsisveikinimo ceremonijos, kuri truks dvi dienas, pradžią.

Po šios ceremonijos M.Ali palaikai bus vežami Luisvilio gatvėmis, o paskui įvyks viešos pamaldos arenoje, per kurias turi kalbėti ir buvęs prezidentas Billas Clintonas. Procesija organizuojama tam, kad „visi ... galėtų pasakyti „sudie“, Arizonoje žurnalistams sakė šeimos atstovas Bobas Gunnellas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)