MS-21 prototipas, galintis skraidinti 211 keleivių, buvo pristatytas aviacijos bendrovės „Irkut“ angare Sibiro mieste Irkutske per iškilmingą ceremoniją, kurią transliavo Rusijos valstybinė televizija.

Premjeras Dmitrijus Medvedevas sakė, kad MS-21 pristatymas yra „ilgai lauktas įvykis mūsų civilinei aviacijai, aeronautikos pramonei ir visai mūsų šaliai“.

„Šiandienos renginys patvirtina, kad esame pajėgūs sukurti mašinas, kurios ne vien veda į priekį mūsų aviacijos pramonę, bet ir konkuruos su kitomis valstybėmis“, – pareiškė jis ir pridūrė, kad šis lėktuvas taps „Rusijos civilinės aviacijos pasididžiavimu“.

MS-21 turėtų pakeisti pasenusį sovietinį lainerį Tu-204. Pirmieji bandomieji skrydžiai turėtų įvykti šių metų pabaigoje arba ateinančių pradžioje.

Jeigu viskas vyks sklandžiai, naujasis lėktuvas turėtų būti pradėtas naudoti komerciniams skrydžiams nuo 2018 metų pabaigos.

Rusija viliasi, kad naujasis laineris bus pajėgus konkuruoto su „Airbus A320“ ir „Boeing 737“, šiuo metu dominuojančiais tarptautinėje civilinės aviacijos rinkoje.

MS-21 buvo pristatytas praėjus penkeriems metams po to, kai buvo pradėtas naudoti Rusijos sukonstruotas trumpųjų reisų laineris „Suchoj Superjet“, tačiau per tą laiką išaiškėjo kai kurių didelių jo techninių trūkumų.

Rusijos civilinės aviacijos agentūra 2013 metais buvo uždraudusi „Superjet“ skrydžius dėl kelių techninių defektų, bet vėliau vėl leido juos eksploatuoti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)