Moterų turnyre tarp 18 porų triumfavo Monikos Povilaitytės ir Karolės Virbickaitės duetas. Nepaisant to, kad M. Povilaitytė buvo ką tik grįžusi iš Europos čempionato, kuriame varžėsi su savo pagrindine partnere Ieva Dumbauskaite, ji su K. Virbickaite greitai rado bendrą kalbą ir sugebėjo užkopti ant aukščiausiojo apdovanojimų pakylos laiptelio.

Atkrintamosiose varžybose, kurios vyko dviejų minusų sistema, M. Povilaitytė ir K. Virbickaitė 0:2 (16:21, 19:21) pralaimėjo Irinos Zobninos ir Urtės Andriukaitytės porai, bet vėliau įveikė latves Inesę Raciną ir Mariją Černavską bei pateko į pusfinalį. M. Povilaitytė ir K. Virbickaitė pusfinalyje po atkaklios kovos 2:1 (26:24, 19:21, 15:11) nugalėjo Ievą Kazuraitytę ir Viltę Makauskaitę, o finale 2:1 (21:15, 18:21, 15:11) atsirevanšavo I. Zobninai bei U. Andriukaitytei.

„Mes su Monika šiame etape nusprendėme dalyvauti visiškai netikėtai. Monikai vos grįžus iš Europos čempionato, nusprendėme užsiregistruoti į etapą Rokiškyje. Neplanavome nei būti favoritėmis, nei užimti pirmąją vietą. Norėjome pasidžiaugti geru oru prie ežero kartu su mylima sporto šaka. Tas pavyko. Šypsena nedingo nei akimirkai, nors su kiekvienose rungtynėse turėjome įtemptas kovas. Džiugu, kad sportas teikia malonumą“, – šypsojosi K. Virbickaitė.

Trečioji vieta Rokiškyje atiteko V. Makauskaitei ir I. Kazuraitytei. Jos mažajame finale 2:0 (21:19, 21:16) įveikė Agnieškos Paškevič ir Jekaterinos Kovalskajos porą.

Vyrų varžybose dalyvavo 13 duetų, o nugalėtojais tapo Gilbertas Kerpė ir Linas Petravičius. Jie pusfinalyje 2:1 (19:21, 21:18, 15:12) palaužė Andriaus Gaidžio ir Pauliaus Matulio dueto pasipriešinimą, o finale 2:0 (21:12, 21:14) įveikė Artūrą Vasiljevą ir Robertą Juchnevičių.

Bronzos medaliai atiteko A. Gaidžiui ir P. Matuliui, kurie dvikovoje dėl bronzos 2:1 (18:21, 21:16, 15:12) pranoko rusus Jevgenijų Vasiljevą ir Vladimirą Kuročkiną.

Jau nuo ketvirtadienio paplūdimio tinklinio aistros virs Vilniuje. „Credit24“ arenoje vyks pirmą kartą mūsų šalyje organizuojamas Europos moterų paplūdimio tinklinio „Satellite“ serijos turnyrų etapas. Jame dalyvaus visos pajėgiausios Lietuvos moterų poros.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)