L. van den Ackeriui yra už dizainą atsakingas vyriausiasis „Renault“ viceprezidentas, kuris transformavo visą „Renault“ modelių gamą nuo tada kai 2009 metais prisijungė prie šio Prancūzijos automobilių gamintojo.

„Laurensas van den Ackeris yra ne tik įkvepiantis ir kelią rodantis lyderis, bet ir nuostabus automobilių dizaineris. Jam vadovaujant „Renault“ dizainas pasikeitė, kiekvienam automobiliui suteikiant akimirksniu identifikuojamą atpažįstamumą. Mes žavimės aiškiai išreikšta dizaino kryptimi, vadovavimo stiliumi, leidžiančiu sužibėti kitiems ir faktu, kad jo komanda kuria tokius visuotinai geidžiamus produktus“, – sakė „Autocar“ redaktorius Mattas Burtas.

Vadovaujant van den Ackeriui 2010 metais buvo pradėta „Renault“ „Life Flower“ („Gyvenimo gėlės“) dizaino strategija, kuri įkvėpė koncepcinių automobilių seriją ir naują „Renault“ modelių gamą. „Life Flower“ yra suformuota iš individualių „žiedlapių“, kiekvienas iš kurių atitinka tam tikrą žmogaus gyvenimo tarpsnį: kai jie įsimyli, keliauja vėjyje kedenamais plaukais, sukuria šeimą, kai dirba – žaidžia ir tampa išmintingesniais. Ši dizaino strategija yra susieta su naujojo stiliaus kalba, kurią nusako trys markės viziją apibrėžiantys žodžiai: paprasta, jausminga ir šilta.

2015 metais buvo pristatytas naujasis „Espace“, „Talisman“ ir „Kadjar“, tuo tarpu „Renault“ įtvirtino savo pozicijas tokiose augančiose rinkose, kaip Indija ir Brazilija, jose pristatydama „Kwid“ ir „Duster Oroch“. 2016 metais „Renault“ pelnė keletą apdovanojimų: tarptautiniame automobilių festivalyje „Talisman“ buvo pripažintas „Gražiausiu metų automobiliu“, o Laurensas van den Ackeris pelnė Didįjį prizą už dizainą, taip pat nepriklausoma organizacija „Europos moterys ir automobiliai“ „Renault“ C segmento automobilių dizaino vadovę Agnetą Dahlgren paskelbė „Metų moterimi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)