Prabėgus pusvalandžiui prie įėjimo į parduotuvę per pora šimtų alytiškių pradėjo stumdytis ir vienas per kitą brautis į vidų.

Apsaugos darbuotojai turėjo įsikišti, kad sureguliuotų srautus ir su vežimėliais vienas per kitą besibraunančius pirkėjus. Jazminų gatvėje susidarė automobilių spūstis.

Pirmosios nuo ankstaus ryto prie parduotuvės eilėje laukusios moterys, paklaustos, kodėl taip anksti atvyko, sakė norėjusios būti pirmos, o ne paskutinės. „Labai įdomu, paskui neliks nieko“, - juokėsi netoliese parduotuvės gyvenanti Lionė.

Kita eilėje laukianti moteris sakė užėjusi tik todėl, kad buvo pakeliui einant namo iš kitos parduotuvės.

„Anksčiau niekad neteko būti parduotuvės atidaryme. Buvau turguje, todėl užsukau pasižiūrėti, prekės pigesnės, bananų norisi labai“, - kalbėjo eilėje laukusi Birutė.

Lidl Alytuje

Likus kelioms minutėms iki atidarymo prie parduotuvės jau būriavosi per pora šimtų žmonių.

Vos tik pirkėjams buvo pravertos parduotuvės durys, kilo chaosas ir sumaištis. Alytiškiai vienas po kito įnirtingai brovėsi į parduotuvę, skubėdami prie bananų, kurių kaina iš nkasto išplatintuose bukletuose buvo nurodyta gerokai mažesnė nei kitur.

Dar prieš parduotuvės atidarymą visuomenei pirmuoju pirkėju tapo miesto Vytautas Grigaravičius, kuris įsigijo alyvuogių aliejaus ir teigė, kad pirmasis įspūdis geras. Jis kartu su Alytaus „Lidl“ atstovais perkirpo šventinę juostelę.

„Tikiuosi, kad prekybos centras sėkmingai konkuruos, kad produkcijos kokybės ir kainų santykis bus priimtinas žmonėms“, - sakė miesto meras.

Nuotraukose – „Lidl“ atidarymas Vilniuje
Nuotraukų galerijoje – „Lidl“ parduotuvės atidarymas Kaune
Pirkėjų antplūdis Klaipėdos „Lidl“