Lietuvos rinktinė už pralaimėjimą po penkių setus kovos pelnė pirmąjį tašką šiame turnyre.

Lietuvaitės užtikrintai pradėjo rungtynes ir gero puolimo dėka pirmajame sete nutolo 16:9. Nors vėliau mūsiškių klaidomis pasinaudojusios norvegės priartėjo iki minimumo (16:17), pirmąjį setą laimėjo lietuvės 25:20. Lietuvaitės visiškai dominavo antrajame sete, kurį laimėjo 25:12.

Lengvai laimėtas antras setas kiek užmigdė šeimininkes ir trečiajame sete vyko atkakli kova. Dramatiška seto pabaiga sėkmingiau susiklostė norvegėms, kurios ir sušvelnino bendrą rezultatą. Ketvirtajame sete viešnios pirmavo 13:7 ir, nors aistringai sirgalių palaikomos ir Lietuvos tinklininkės buvo išlyginusios rezultatą, ekipos buvo priverstos žaisti lemiamą penktą setą.

Penktojo seto pradžioje pirmavo norvegės, bet sėkmingą atkarpą sužaidusios lietuvės išsiveržė į priekį 11:9. Deja, vėliau kelis kartus mūsiškės nesėkmingai žaidė priimdamos kamuolį ir leido norvegėms ne tik susigrąžinti pranašumą, bet ir pasiekti pergalę.

Lietuvos rinktinei 19 taškų pelnė Monika Šalkutė, 17 – Erika Kliokmanaitė, po 12 – Viltė Makauskaitė bei Neringa Grikštaitė.

Norvegių gretose rezultatyviausiai žaidė Julie Heile Mikaelsen (18 tšk.).

„Po dviejų setų įvyko didžiausia sportinė klaida, kuomet žaidėjos per anksti patiki, kad laimi rungtynes. Labai dažnai po laimėtų pirmų dviejų setų yra pralaimimos rungtynės. Merginos pasidarė labai sustingusios ir niekas nebeveikė. Psichologinė būsena buvo labai prasta. Žinojome, kad bus labai sunkus mačas su norvegėmis, tai mums nebuvo kažkoks stebuklas, kad jos grįžo į žaidimą. Rytoj bus taip pat sunku, nes bosnės yra labai stiprios, bet mes kovosime ir sieksime pergalės“, – po rungtynių kalbėjo Lietuvos rinktinės trenerė Daiva Simokaitienė.

„Mes žinojome, kad savų sirgalių akivaizdoje lietuvės mus spaus nuo rungtynių pradžios. Mūsų jaunai komandai buvo sunku prisitaikyti prie tokios aplinkos, bet vėliau atlikome keletą korekcijų ir tai pasiteisino. Esu labai patenkintas savo auklėtinių žaidimu svarbiais rungtynių momentais. Laimėjome sunkias rungtynes ir noriu pagirti Lietuvos rinktinę už gerą kovą“, – teigė pirmą pergalę Alytuje iškovojusios Norvegijos komandos treneris Oddas Atle Ekerhovdas.

Pirmame susitikime mūsiškės penktadienį 1:3 (19:25, 22:25, 25:22, 13:25) pralaimėjo Juodkalnijos ekipai.

Sekmadienį Alytaus arenoje 18 val. Lietuva susitiks su Bosnijos ir Hercegovinos ekipa. Bosnės šeštadienį 3:2 (25:23, 25:27, 13:25, 25:22, 25:22) nugalėjo Juodkalniją.

Į kitą etapą pateks dviejų atrankos grupių nugalėtojos ir viena geriausia antrąją vietą užimsianti komanda.

Vyrai lieka be pergalių

Lietuvos vyrų tinklinio rinktinė patyrė antrąją nesėkmę Liuksemburge vykstančiame 2017 metų Europos čempionato pirmojo atrankos etapo antros grupės turnyre. Lietuviai šeštadienį Liuksemburge 0:3 (13:25, 19:25, 16:25) pralaimėjo Moldovos ekipai.

Viltis patekti į kitą etapą praktiškai praradusiai Lietuvos komandai 11 taškų pelnė Jaroslavas Bogdanovičius, 6 – Jonas Rakickas, 5 – Andrius Gaidys.

Pirmą pergalę iškovojusioje Moldovos rinktinėje rezultatyviausiai žaidė Dmitrijus Bahovas (13 tšk.).

Pirmose rungtynėse penktadienį lietuviai 2:3 pralaimėjo Liuksemburgui.

Sekmadienį lietuviai turnyrą baigs akistata su Austrijos rinktine. Į kitą etapą pateks trijų atrankos grupių nugalėtojai ir dvi geriausios antrąsias vietas užėmusios komandos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)