E. Kubilius su savo auginamu žirgu Verona Lad triumfavo daugiausiai intrigos kėlusiame bėgime. Greičiausių pasaulyje – grynakraujų jojamųjų veislės žirgų 1600 m bėgime Verona Lad pranoko lenkų treniruojamus žirgus.

„Kiekvieną kartą jiems bus vis sunkiau, – pranokęs kaimynus, džiaugėsi bene profesionaliausias Lietuvos žokėjus E. Kubilius. – Jų atvykimas sukelia papildomos motyvacijos, sieksiu kelti kartelę dar aukščiau.“
Prieš dvi savaites Verona Lad nugalėjo 1400 m bėgime, o šį kartą kiek ilgesnėje distancijoje stojo į kovą su keturiais žirgais. Tarp jų buvo lenkų auginama Jarka, 1600 m bėgime laimėjusi prieš dvi savaites. Vis dėlto šį kartą E. Kubilius su savo žirgu pranoko Jarką – ši finišavo trečia, o „Žirgo starto“ kumelė Dixie Dew užėmė antrą vietą.

Vienintele pergale svečiai iš Lenkijos džiaugėsi 1400 m bėgime – jo nugalėtojui nustatyti prireikė teisėjų sprendimo. Lenkų žirgas Avra ir „Žirgo starto“ Flirtation finišo liniją kirto greta. Teisėjų sprendimu, vos keliais centimetrais tą anksčiau padarė Avra ir jos žokėjus Aleksandras Kabardovas. Avra nugalėjo ir prieš dvi savaites – tąkart bėgo 1200 m.

„Viskas vyko idealiai, – lygiais ir konkurencingais bėgimais džiaugėsi žirgų augintojas ir žokėjus E. Kubilius. – Žirgai puikiai pasirengę, o lenktynių lygis sparčiai kyla.“

Vienas grynakraujų jojamųjų žirgų bėgimas buvo skirtas žokėjams-naujokams. Tarp šešių žirgų nugalėjo Rimui Špokui priklausanti kumelė Itan, kuria 1200 m distancijoje jojo Deimantė Jakutytė.

19-metė žokėja Raseinių hipodrome vykusiose lenktynėse džiaugėsi dviem pergalėmis. D. Jakutytė su žirgu Don Otello nugalėjo ir įvairių veislių žirgų bėgime – čia 13-metis Don Otello pranoko visus konkurentus, tarp jų – ir antroje vietoje finišavusį sūnų 6-metį Demoną.

„Gal širdy ir tikėjausi, kad pasiseks, bet kad šitaip“, – džiaugsmo neslėpė D. Jakutytė.

Tėvo ir sūnaus susidūrimas žirgų lenktynėse – itin retas reiškinys, o šį kartą patirtis nugalėjo jaunystę. Su Demonu jojo žokėjus profesionalas iš Lenkijos Aleksandras Kabardovas, tačiau žirgas greičiu neprilygo savo tėvui.

Raseinių hipodrome vykusiose lenktynėse dviejuose bėgimuose varžėsi ir žemaitukai. Tarp kumelių greičiausia 500 m distancijoje buvo Ramūnui Karbauskiui priklausanti Žievė, kuri prieš dvi savaites būdama pirma prieš pat finišą numetė žokėją Orestą Vaicekauskaitę. O tarp eržilų ir kastratų nugalėjo „Lietuvos žirgyno“ žemaitukas Torontas su žokėjumi Domantu Rudžiu.

Kitos žirgų lenktynės Raseinių hipodrome vyks birželio 4 d. ir jose vėl dalyvauti ketina žirgų augintojai iš Lenkijos. Raseinių hipodromas yra vienintelis Baltijos šalyse, galintis organizuoti tarptautines lygiąsias žirgų lenktynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją