„Tai pažeidžia ne tik jų orumą, bet ir kelia rimtą pavojų jų sveikatai“, – teigiama Jungtinėje Karalystėje (JK) įsikūrusios pasaulinio vystymosi grupės padalinio JAV „Oxfam America“ parengtame dokumente. Šios organizacijos veikla skirta pasauliui be skurdo kurti, o dėmesys telkiamas į įvairias temas nuo pabėgėlių Graikijoje iki prastos mitybos, rašo „Bloomberg“.

Šiame dokumente cituojami tapatybės neatskleidę darbuotojai iš „Tyson Foods Inc.“, „Pilgrim‘s Pride Corp.“, „Perdue Farms Inc.“ Ir „Sanderson Farms Inc.“, kurie pasakoja apie vadovų patyčias, ignoruojamus prašymus ir grasinimus dėl nuobaudų arba atleidimo. Teigiama, kad šių bendrovių darbininkams, norintiems išeiti iš darbo patalpų, tenka laukti ilgoje eilėje, nors tam jiems skiriamas ribotas laikas, kartais vos 10 minučių.

Maža to, kartais darbininkai nusišlapina arba tuštinasi tiesiog darbo vietoje, nes nebegali daugiau kentėti. „Oxfam America“ pranešime teigiama, kad kai kurie darbuotojai pavojingai riboja suvartojamų skysčių kiekį.

Sunkios sąlygos

Darbo sąlygos, kaip rašoma pranešime, ypač sunkios moterims per menstruacijas ir nėščiosioms. Vadybininkai yra sakę kai kuriems darbuotojams mažiau gerti ir valgyti, kad rečiau eitų į tualetą.
Kompanijos „Sanderson“ vyriausiasis finansininkas Mike‘as Cockrellis atsisakė komentuoti „Oxfam“ pranešimą.

Kompanijos „Tyson Foods Inc.“ Atstovas parašė elektroniniame laiške, kad draudimai „išleisti į tualetą netoleruojami“. Kompanija „Perdue“ elektroniniame laiške atrašė, kad „aprašomi anekdotai neatitinka kompanijos politikos ir praktikos“.

„Vertiname savo komandos narius, pagarbiai su jais elgiamės“, – rašoma „Tyson“ atsakyme. Kompanijai kelia nerimą anoniminiai kaltinimai, ir „nors neturime įrodymų, kad jie pagrįsti, tikriname, kad pertraukėlėms būtų išleidžiama ir kad mūsų komandos poreikiai būtų patenkinti“, rašoma atsakyme.

Pertraukos

„Mūsų darbuotojai turi dvi pusvalandžio trukmės pertraukas aštuonių darbo valandų pamainoje, – atrašė „Perdue“. – Jei darbuotojas negali išlaukti iki pertraukos, jei jam reikia į tualetą, jis išleidžiamas, jei yra kas jį pakeičia prie konvejerio.“

Na o „National Chicken Council“ ir „U.S. Poultry & Egg Association“ bendrame pranešime parašė, kad „Oxfam“ pranešime pasakojami anekdotai nenusako padėties visoje pramonėje.

„Šie kaltinimai mums sukėlė nerimo, o tuo pačiu ir klausimų, kodėl grupė siekia nupiešti padėtį visoje pramonėje, remdamasi keliais anoniminiais kaltinimais. Manome, kad tokie atsitikimai labai reti, o JAV vištienos pramonės kompanijos sunkiai dirba, kad užkirstų jiems kelią“, – rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)