Drįstu prieštarauti dešimtokui, kuris yra labai nepatenkintas mūsų šalies švietimo sistema.

Buvo minėta, kad PUPP'ai neduoda jokios naudos, yra bevertis laiko, popieriaus ir dažų švaistymas. Tačiau ar tikrai? Neseniai skaičiau straipsnį, kuriame pasakota, kad pasiekėme dugną. Įdomu, kaip kitaip būtume žinoję, kokia padėtis yra Lietuvėlėje. Šiuo patikrinimu norima nustatyti, kiek mokinių yra pajėgūs tęsti mokslus ir įgyti vidurinį išsilavinimą ir kiek mokinių gali eiti mokytis į profesines mokyklas. Ir objektyviai įvertinti mokinio žinias.

Lengva suversti kaltę mokytojams, tačiau toks jau gyvenimo dėsnis, kad niekada kalta nebus tik viena pusė. Ar pastebite, kad cigaretę greičiau gausite iš moksleivio, nei iš suaugusio žmogaus? Graudu stebėti, kaip paaugliai didžiuojasi, kad tėveliai pagaliau išvyksta ir bus galima parūkyti ir nusigerti. Galbūt reiktų verčiau knygą paskaityti. Ne veltui miestuose yra po kelias mokyklas, kur susirenka patys protingiausieji ir gabiausieji moksleiviai, kurių ambicijos neapsiriboja ties akcizinėmis prekėmis. Taigi, noriu pasakyti, kad, mielieji draugai, patys kalti, kad nusistatote prieš mokytojus ir mokslą.

Žinoma, mokytojai irgi nėra šventieji. Mokytojavimas yra viena iš emociškai sunkiausių profesijų. Reikia būti labai kantriam, šališkam, susilaikyti nuo emocijų. Dešimtokas sakė, kad situaciją pagerintų jaunesni mokytojai. Nesutinku. Viskas priklauso nuo asmenybės. Mokytojo profesiją būtų galima prilyginti atrankai talentų šou. Atėjęs į atranką turi vieną tikslą – sudominti klausytoją ir pavergti jo širdį. Taip ir mokytojas, dėstydamas savo dalyką, turi sudominti mokinius, įterpti šmaikščių juokelių ir sukurti tokią atmosferą, kad mokiniui būtų malonu sugrįžti į to mokytojo kabinetą. O tam mokytojui, daužančiam pelę, palinkėčiau apsilankyti pas psichologą.

Dar keletas žodžių dėl drausmės. Jei nebūtumėt agresyvūs gyvuliai, negerbiantys vyresnio žmogaus, tai gal ir nereikėtų didinti bausmių.

Ir paskutinės mintys dėl mokslo metų trukmės ilgumo. Mokslo metus reiktų ilginti, tačiau jei pavagiame mėnesį vasaros atostogų, tai jis niekur neturi dingti, atostogas reiktų paskirstyti mokslo metų eigoje, tada ir krūvis nebūtų toks didelis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Mokiniai, mokytojai, tėveliai, norite pasidalinti savo nuomone, paprieštarauti? Laukiame Jūsų minčių laukiame čia arba el.paštu pilieciai@delfi.lt.