Šimtmečius gyvuojantis miestelio senamiestis dėl spalvingų savo pastatų tapo UNESCO saugoma vieta ir yra įtrauktas į saugomų objektų sąrašą. Ši unikali vietovė kasmet sulaukia nežmoniško skaičiaus turistų, kurie vis plūsta pasižiūrėti įspūdingai atrodančių pastatų. Toks turistų susidomėjimas erzina vietos gyventojus. Pasak jų, miestelio svečių pilna visur, tai trukdo eismą ir sukelia kitus nepatogumus.

Dėl susirūpinusių vietos gyventojų Italijos valdžia nusprendė sumažinti turistų skaičių: per metus šią vietą bus leista aplankyti milijonui lankytojų. Norintys aplankyti miestelį turės iš anksto rezervuoti ir įsigyti bilietus.

Turėdami juos į miestelį jie bus atvežami specialiais autobusais, kurie vyks aplinkeliu, kad gyventojai nepatirtų transporto spūsčių.

Turistų patogumui taip pat bus sukurta speciali mobili programa. Ji suteiks informacijos apie tai, kurie Italijos miesteliai yra perpildyti ir nukreips į kitas lankytinas šalies vietas.

„Mes jau esame kritikuojami dėl tokio sprendimo, tačiau norime apsaugoti gyventojų ramybę ir komfortą. Toks sprendimas mums yra išgyvenimo klausimas“, – teigė Cinque Terre nacionalinio parko direktorius Vittorio Alessandro.

Pasak direktoriaus, daug gyventojų pasisakė už tai, kad turistai būtų įleidžiami vos kelis mėnesius per metus.