Su „naujos kartos“ taksi DELFI skaitytojas pasakojo susidūręs naktį Naujininkuose, Pelesos g.

„Žinoma, dauguma skaitančių sakys, kad tai mano paties kaltė, kad naktį vaikštau vienas tokiame rajone, bet šito tikrai nesitikėjau. Prie Pelesos gatvėje esančios „Maximos“ mane pasitiko gatve einantis vaikinukas – skustas, sulysęs, piktai nusiteikęs, toks stereotipinis Naujininkų vaikis. Ėjau su ausinėmis, bet iš jo veido buvo labai jau nesunku suprasti, kad norės jis ne tik pasisveikinti ar paprašys žiebtuvėlio, tad nusiėmiau ausines ir jį stebėdamas ėjau toliau“, – apie šiurpią naktį pasakoja skaitytojas.

Pastebėjęs, kad yra sekamas, jis atsisuko ir išgirdo klausimą, kur eina.

„Šalia stovėjo tamsiai mėlynos spalvos „Seat“ taksi autobusiukas, tad pasakiau, kad einu į taksi, vaikinas, kiek sulėtinęs žingsnį. pasakė „Gerai“, bet vis dar sekė iš paskos. Taksi stovėjo gal už 20 m. Priėjęs taksi pamačiau ten labai panašios išvaizdos dar keturis jaunuolius, kurie visi kartu pradėjo lipti iš automobilio. Vienas jų turėjo lazdą. Pirmasis vaikinukas šoko bėgt link manęs kaip ir visi kiti jaunuoliai, žinoma, dar rėkdami necenzūrinius žodžius. Deja, aš juodo diržo neturiu, tad prieš 5 jaunuolius „šokti“ neturėjau noro, tad ir pats „dėjau į kojas, – rašė laiške DELFI skaitytojas.

Laimei, pabėgti jam pavyko, tačiau vilnietis įspėja kitus saugotis mėlyno automobilio.

„Būkite atsargūs, mat plėšikai jau įsigudrino arba „išsinuomoti“ taksi, arba savas mašinas apklijuoti labai jau panašiais lipdukais. Tamsiai mėlynas „Seat“, keturi labai jau trumpai apsikirpę pikti vairuotojai, plius lauke lūkuriuojantis šturmanas“, – apibūdino jį užpuolusius vaikinus.

Nepatenkintas policininkų darbų

Tiesa, nuo užpuolikų pabėgęs vaikinas pasijuto nesulaukęs tinkamo pagalbos. Jis tikina bandęs stabdyti patrulius, bet to padaryti jam nepavykę.

„Po vakarinės mankštos ėjau link namų Dariaus ir Girėno gatve, kur pamačiau patruliuojančius policininkus. Pabandžiau juos sustabdyti ir pranešti apie jaunuolius, tikėjau, kad jie nuvažiuos apžiūrėti ir gal išvaikys jaunuolius ar panašiai, na manau toks patruliuojančių patrulių darbas, bet jie sustoti nenorėjo“, – pasakojo jis.

Skaitytojo teigimu, paskambinęs bendruoju pagalvos telefonu, jis susilaukė nuostabos, kad neturėdamas pretenzijų, skambina pranešti apie įvykį. Vis dėlto, policijos pareigūnai DELFI informavo, kad jie žinią, kitaip nei numanė skaitytojas, apie įvykį gavo.

„Toks įvykis yra registruotas Vilniaus apskrities policijos įstaigoje: 1 val. 30 min. gautas pranešimas, kad Pelesos g. 35, važiuojant link geležinkelio, netoli „Maxima“ parduotuvės, stovi juodos spalvos VW taksi, kuriame, pasak pranešėjo, sėdi 4 įtartini asmenys, išlipę kabinėjasi prie praeivių, norėjo sumušti jį patį, tačiau jis pabėgo“, – nurodė pareigūnai.

Policijos registruojamų įvykių registro duomenimis, 1 val. 31 min. į įvykio vietą buvo išsiųstas ir 1 val. 33 min. atvyko policijos patrulių ekipažas, tačiau įtartini asmenys iš įvykio vietos jau buvo pasišalinę ir jų surasti nepavyko.

„Dėl to, kad pasak Jums rašiusio, nesustojo jo stabdomas policijos ekipažas – komentuoti neįmanoma, nes neįmanoma sužinoti kuriuos būtent patrulius jis bandė sustabdyti, kaip jis tai darė, ar apskritai buvo pastebėtas, kokios svarbos užduotį turėjo stabdomas ekipažas“, – paaiškino policijos pareigūnai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)