„Romantika, kinas, pasivaikščiojimai šviečiant mėnuliui, šeima, vaikai“, - atsako merginos. Vaikinų akyse galite pastebėti šelmiškus žiburėlius – jie svajoja apie audringas naktis su aistringomis partnerėmis. Svajonės ir tikrovė taip retai sutampa...

Ar žinote, kad pirmojo suartėjimo su nauja širdies dama vyrai bijo ne mažiau nei merginos? Yra kelios priežastys, dėl kurių moterys kuo ilgiau vengia sekso. Tai ir baimė, kad jomis „pasinaudos ir dings“, ir moralės normos, ir išgyvenimai dėl netobulos figūros. Kiekviena mergina ras dešimtį pretekstų pirmąjį suartėjimą su nauju partneriu atidėti neribotam laikui.

Vaikinai aistringai trokšta kuo greičiau atsidurti lovoje su naująja drauge, bet ir jų vyriškas širdis drasko baimė bei nerimas!

Pirmoji visų vyrų baimė prieš seksą – baimė patirti fiasko. Baimė pasirodyti nepajėgiu lovoje stipriąją žmonijos pusę persekioja visose svajonėse apie kūno malonumus. Visi vyrai bent kartą gyvenime patyrė tai, kas vadinama „nesėkme“. Subrendę – dėl amžiaus, jaunuoliai – dėl susijaudinimo.

Aštuoniais atvejais iš dešimties impotencija yra psichologinio pobūdžio. Vieną kartą vyras įsitikino esąs nepajėgus lovoje. Vienkartinės nesėkmės priežastimi tapo didelis kiekis alkoholio, fizinis nuovargis, per didelis susijaudinimas ar stiprus stresas.

Partnerės reakcija tikriausiai buvo labai neigiama, su kandžiomis pastabomis apie vyrišką sveikatą ir jos nelaimingo savininko asmenybę. O kiek džiaugsmo patiria vyras, suteikdamas malonumą savo meilužei! Jos dejonės sustiprina jo fizinius pojūčius.

Jeigu vyras norėjo dovanoti jai meilės naktį, tačiau, ištikus nesėkmei, buvo išjuoktas ir sugėdintas, bijodamas, kad moteris apie draugo impotenciją gali papasakoti bendriems pažįstamiems, jis patiria didelę psichologinę traumą. Ši trauma vis primins save, reikalaudama naujų neigiamos energijos „porcijų“ per kitus lytinius kontaktus su merginomis.

Galiausiai ima nuolat kartotis situacija „susijaudinimas – nesėkmė – pajuoka“. Net du ar trys tokie atvejai įtikins vyrą, kad jis lytiškai nepajėgus, ir privers griebtis liaudiškų gydymo priemonių.

Dvasinės žaizdos neįmanoma išgydyti kūnui skirtais vaistais! Tinkamiausias kelias išjuoktam herojui – gili psichoanalizė pas gerą specialistą. Savarankiškai jis niekada nesupras tikrųjų lytinio bejėgiškumo priežasčių. Vyrai dėl savo nesėkmių kaltina blogą ekologiją, nevisavertę mitybą, lyties organų ligas ir daugybę kitų veiksnių.

Labai dažnai po tokio atvejo stipriosios lyties atstovas užsidaro savyje, apskritai atsisako bendrauti su moterimis. Pažįstu gražių ir įdomių vyrų, patyrusių tokias psichologines traumas. Nepasitikėdami savo sugebėjimais patenkinti moterį, jie daugelį metų neturėjo lytinių kontaktų. Dabar visi jie turi merginas, kai kurie vedė. Problema tebuvo fantazija, gyvenimą pavertusi pragaru.

Kai kurie lytinį nepajėgumą išgyvenę žmonės pradeda gerti, problemą pagilindami dar ir fiziologiniu lygiu. Iš pradžių alkoholis padeda atsipalaiduoti. Tačiau netrukus neigiama įtaka sveikatai tampa mokesčiu už kelias minutes trunkančią dvasinę pusiausvyrą bei galimybę atlikti lytinį aktą. Kelerių tokio gyvenimo metų rezultatas - visiškas lytinės funkcijos praradimas.

Idealus problemos sprendimo variantas – suprantanti mergina, kuri, jautriai reaguodama į savo išrinktojo problemą, atgaivins jo pasitikėjimą savimi. Tačiau tikimybė sutikti tokią merginą labai nedidelė. Kenčia vyras, jo artimieji ir laikinos partnerės. Seksualinis nepasitenkinimas virsta nekontroliuojama agresija prieš aplinkinius. O juk daug kas priklausė nuo moters, kuri žengė lengvu priekaištų ir stipriosios lyties žeminimo keliu.

Kaip derėtų elgtis, kad jūsų širdies herojus visada pasitikėtų savo jėgomis? Neslėpkite malonumo, kurį jums dovanoja jo glamonės ir bučiniai. Rodykite iniciatyvą! Pasiūlykite išbandyti ką nors nauja. Moterų fantazija – patikimas beprotiškų meilės naktų padėjėjas. Seksas šviečiant žvakėms, gamtoje, kūno masažas, žaidimai pasirenkant vaidmenis, erotinės pasakos. Darykite viską, ką šnabžda intuicija. Deja, net ir tos priemonės negarantuoja, kad jūsų miegamajame niekada nepasikartos lytinio bejėgiškumo atvejai. Jos tik sumažina juos iki minimumo.

Mielos moterys! Saugokime savo vyrus. Jeigu jūsų mylimasis šiandien negalėjo mylėtis, palaikykite jį! Tarkite švelnius žodžius, pabučiuokite jį, neleiskite sieloje prasikalti nepasitikėjimo daigams.