„Lietuvos kelių policijos tarybos pareigūnai, reaguodami į visuomenės susidomėjimą sukėlusį internete paviešintą vaizdo įrašą, kuomet ant vairuotojo kelių prie vairo vežamas vaikas, primena, kad Kelių eismo taisyklėse yra nustatyti tokie vaikų saugaus pervežimo reikalavimai: žemesni kaip 135 cm ūgio vaikai lengvuoju ar krovininiu automobiliu vežami prisegti jų ūgiui ir masei pritaikytomis vaikų prisegimo sistemomis pagal gamintojo nurodytą dydžio intervalą ir didžiausią vaiko masę arba nustatytas grupes“, – socialiniame tinkle rašo policija.

„Kelių eismo taisyklės taip pat draudžia vežti keleivius taip, kad jie trukdytų vairuoti ir ribotų vairuotojui matomumą. Atsakomybė už šių taisyklių nesilaikymą numatyta Administracinių teisės pažeidimų kodekse, o bauda gali siekti 86 eurus“, – primena pareigūnai.

Be to, svarbu ne vien laikytis taisyklių, bet ir galvoti apie savo bei kitų saugumą, o ypač – vaikų.

„Atkreipiame dėmesį, kad toks vaikų pervežimas yra labai nesaugus, keliantis pavojų ne tik eismo saugumui, bet ir žmonių sveikatai bei gyvybei“, – rašo savo feisbuko paskyroje Lietuvos policija.
Policija feisbuke priminė taisykles
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)