Rungtynių pradžioje ekipos nebuvo itin rezultatyvios bet po truputį „rinko“ įvarčius. Sužaidus beveik 10 minučių rezultatas buvo lygus – 3:3. Tačiau tuomet, surengę keletą greitų atakų, rusai nutolo – 4:8. Varžovai visą likusį kėlinį buvo priekyje 4-5 įvarčių skirtumu. Lietuvių bandymai vytis buvo nesėkmingi. Po pirmojo kėlinio rezultatas – 18:13 rusų naudai. Pirmoje rungtynių dalyje ekipos išvengė pašalinimų. Buvo paskirtas vienintelis 7 m. baudinys.


Antrame kėlinyje rusai truktelėjo ir laimėjo jo pradžią 5:1, o rezultatas tapo 23:14. Ši atkarpa tapo lemiama dvikovoje. Netrukus skirtumas išaugo iki 10 įvarčių – 24:14, 26:16, 30:20. Susikrovę saugią ir solidžią persvarą varžovai ypatingai nepersistengė ir ją išlaikė iki rungtynių pabaigos. Galutinis rungtynių rezultatas – 36:24 Rusijos rinktinės naudai.

Nesulaikomas buvo Rusijos rinktinės duetas Ruslanas Daško ir Dmitrijus Santalovas, kurie pelnė atitinkamai 13 ir 10 įvarčių.

Po rungtynių kalbintas rinktinės treneris Gintaras Paškevičius pastebėjo, kad visas rusų žaidimas buvo „statomas“ ant R. Daško, kuris ne tik pats pelnė daug įvarčių, bet ir sukūrė geras progas komandos draugams. Šis žaidėjas atstovaują ir nacionalinei ekipai.

Lietuvos rinktinėje lyderio neatsirado. 4 tikslius metimus atliko Dovydas Kuodys. Po 3 įvarčius pelnė Gabrielius Virbauskas, Lukas Vanagas, Lukas Juškėnas ir Gytis Šmantauskas. Po 2 pridėjo Modestas Vaitekūnas, Jovydas Jurašius ir Lukas Simėnas. Vieną tikslų metimą atliko Ovidijus Jagučanskis.

Po pralaimėjimo šansai patekti į finalinį Europos čempionato etapą yra minimalūs. Rytoj laukia rungtynės su Vokietijos rinktine. Ir rinktinės treneris ir kalbintas Lukas Juškėnas teigė, kad ryt kovos. Motyvacijos žaidžiant su viena stipriausių Europos ekipų tikrai netrūks.

Kitose grupės rungtynėse Vokietija sutriuškino Kosovą rezultatu 38:12. Po dviejų dienų pirmauja vokiečiai (4 tšk.), antri žengia rusai (2 tšk.), treti – lietuviai (2 tšk.), paskutiniai – Kovoso atstovai (0 tšk.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)