Žemės ūkio ir maisto pramonės paroda prasideda jau kovo 31 d. Ji truks tris dienas ir baigs savo darbą balandžio 2 d. Paroda vyks Kaune, Žalgirio arenoje. Savo stendus parodoje turės įvairių šalių ambasados, valstybės institucijos, Lietuvos ir kitų šalių žemės ūkio, maisto ir kitų produktų įmonės, kaimo bendruomenės, pavieniai ūkininkai.

Japonijos ambasada savo stende paminės Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių 25-erių metų sukaktį. Savo stende ambasada pristatys „Hitachi Europe Ltd.“ inovatyviausias žemės ūkio technologijas, sakės gamintojai „Nihon Sakari Co, Ltd.“ ir „Choya Umeshu“ – savo produktus, „Saisei Keikaku“ – organines trąšas, „Zen Noh International Europe Ltd.“ – garsiąją Japonijos jautieną. Japonijos Žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės ministerija ir Japonijos užsienio prekybos organizacija suteiks naudingos informacijos apie Japonijos žemės ūkį. Be to, bus galima pasivaišinti tikrais japoniškais suši ir išvysti išskirtinę japonų arbatos gėrimo ceremoniją.

Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos (NMA) lankytojus pakvies daugiau sužinoti apie paramą kaimo gyventojams, apie šiuo metu vykstančius paramos paraiškų pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programą rinkimus ir galimybes pasinaudoti parama. Šiais metais NMA pristatys ir naujas e. paslaugas, patikroms naudojamą įrangą, o stendo lankytojų lauks staigmenos.

Saldainių fabrikas „Rūta“ savo stende pristatys saldžiąsias naujienas: vitaminais ir mineralinėmis medžiagomis praturtintus želė saldainius „Uogainė“ su juodaisiais serbentais, spanguolėmis, šermukšniais, moliūgais ir šaltalankių sultimis; išskirtinius figūrų rinkinius vaikams „Šokoladiniai pieštukai“ ir „Šokoladinės spalvos“, kurie sukurti iš vaisių ir daržovių; lyg iš gausybės rago pabirusius įvairiausių skonių dražė su uogomis ir riešutais; net 4 saldumynų linijos „Retro“ gaminius bei ypatingus šokoladėlius su itin vertingomis medžiagomis. Parodos metu dalyviai galės degustuoti ir įsigyti įvairių saldainių fabriko „Rūta“ gaminių, o šeštadienį – stebėti įspūdingą šokolado meistrės pasirodymą.

Savo stendą turės ir AB „Actas“ – vienintelė įmonė Lietuvoje, gaminanti natūralų actą. Acto rūgšties bakterijos specialiuose fermentatoriuose, pripildytuose buko medienos drožlių, etilo alkoholį suraugina į actą. Gaminamas spirito actas su prieskoniais, obuolių actas, natūralus vyno actas, marinatas. Parodos lankytojams įmonė pristatys tik šiemet pradėtus gaminti išskirtinius produktus – balzaminį actą ir kreminį padažą su balzaminiu actu.

AB „Sulčių fabrikas“ gamina MANA sultis. Tai pirmosios premium kategorijos sultys Lietuvoje, kurios pagamintos iš rinktinių vaisių, daržovių ir uogų rūšių. Subtilus skonis ir itin kruopščiai parengta receptūra bei gamybos technologija sultims suteikia ne tik ypatingą skonį, bet ir leidžia išsaugoti daugumą gerųjų sulčių savybių. MANA produkcija gaminama šalto spaudimo būdu. Sultys yra ne iš koncentrato, jose nepridėta jokių papildomų priedų, saldiklių ar konservantų. Prekės ženklas MANA jau yra įvertintas vartotojų ir apdovanotas įvairiais nacionaliniais prizais.

Aldonos Udrienės individuali įmonė savo stende pristatys „Kaimišką Jovarų alų“, gaminamą pagal senąsias, daugiau kaip 130 metų senumo, tradicijas. Daryklėlėje gaminamas alus yra be jokių priedų, gamyboje nenaudojamas cukrus, o mielės – tik savos. 2001m. A. Udrienės individuali įmonė buvo įtraukta į Šiaulių apskrityje lankytinių objektų sąrašą – „Alaus kelias“ maršrutą, kuris yra sudėtinė Lietuvos kultūrinio paveldo programa. Kaimiškas „Jovarų“ alus apdovanotas parodos „Agrobalt 2014“ aukso medaliu.

Vilkyškių bendruomenė parodos lankytojus pakvies paragauti jų gaminamų arbatų, kurios tinka ir kaip maistas, ir kaip vaistas. Nuo seno kiekvienuose namuose būdavo kasdienės žolelių arbatos: žemuogių lapų, gysločio, mėtos, raudonėlio, liepų, siauralapio gauromečio ir kt. Šiandien tokių tradicijų jau nėra, tačiau žmonės domisi, kaip vaistingųjų augalų pagalba išvalyti organizmą, sustiprinti imuninę sistemą, gydyti ligas ar tiesiog paskanauti sveiko, natūralaus gėrimo. Vilkyškių bendruomenė arbatas gamina pagal senosios Prūsijos tradicijas, receptus sukuria vaistininkas, liaudies medicinos ekspertas Virgilijus Skirkevičius. Žaliava arbatoms renkama išskirtinai Mažosios Lietuvos regione, laukinėje gamtoje, vietovėse, kur nėra našios žemdirbystės. Džiovinama inovatyvioje, saulės energiją naudojančioje ASU mokslininkų sukurtoje džiovykloje.

UAB „Vilniaus duona“ pažymi, kad gamindami autentišką „Bemielę“ duoną, mieles pakeičia meile. Ši duoną kepama vien iš ruginių miltų, o rauginama su natūraliu raugu ir plikiniu. Kadangi duoną kepama be mielių, nustebsite sužinoję, kad brandinimo ir gamybos procesai trunka net 32 valandas, tačiau tiek laukti tikrai verta. Ilgo tešlos ruošimo ir brandinimo dėka „Bemielė“ duona įgauna išskirtinį saldžiarūgštį skonį bei aromatą.

L. Sadauskienės gaminami šakočiai turi tautinio paveldo sertifikatą. Tai individualios įmonės ,,vizitinė kortelė“. Parodos lankytojai iš arti pamatys, kaip jie kepami. Taip pat bus galima paragauti įmonėje kepamų Juodupės baravykų, kurie turi tautinio paveldo sertifikatą, įvairių sausainių, pyragėlių ir keksų.

Parodoje dalyvaus ir kooperatyvas „EKO Žemaitija“, produktų gamybai naudojantis geriausių kooperatyvo ūkių sertifikuotą ekologišką pieną. Produktai gaminami iš pasterizuoto pieno, rauginami pienarūgščiais raugais. Gamyboje nenaudojami konservantai, tad gaminiai visuomet sveiki, švieži ir ekologiški. Varškė, grietinė, sviestas, natūralus jogurtas, rūkyti sūriai, sūriai be nieko ar pagardinti kmynais, razinomis, prieskoniais – tokią produktų įvairovę siūlo kooperatyvas „EKO Žemaitija“.

UAB Office City supažindins parodos lankytojus su Bovin vynais. „Metų vyninė“ statusą turinti vyninė „Bovin vyno namai” pakvies visus susipažinti su vynais iš saulėtosios Makedonijos ir kitų Europos šalių. Bovin vynai yra pelnę ne vieną aukso medalį aklosiose degustacijose ir vyno čempionatuose.

UAB „AZ-Pack“ pristato savo naująjį gaminamą produktą „BAG-IN-BOX“ – maišelius skysčiams. Šios pakuotės pagrindas – dvigubas maišas, kurio išorinis maišas sudarytas iš daugiasluoksnės plėvelės. Maišas dažniausiai yra įdedamas į kartoninę dėžę ir taip gaunama patogi pakuotė skysčiams, kuri apsaugo viduje esantį produktą nuo aplinkos veiksnių. ,,BAG-IN-BOX“ pakuotė naudojama vandeniui, vynui, sultims, padažams, pomidorų pastai, majonezui, kiaušinių masei ir kt.

Dorwest Herbs stende bus pristatomi veterinariniai augaliniai papildai, pagaminti Anglijoje. Dorwest Herbs – jau trečioji veterinarijos gydytojų šeimos karta, kurių pastangos padarė juos pirmaujančius augalinių papildų šunims ir katėms gamintojais visame pasaulyje. Dorwest Herbs gamina papildus, vadovaudamiesi farmaciniais standartais bei naudodami viso augalo aktyviąsias medžiagas. Jie niekada nenaudoja antrojo spaudimo ekstraktų. Aktyviosios medžiagos gaunamos tiesiai iš lapų, stiebų, šaknų, naudojant tik pirmojo spaudimo aliejus ir tik tų augalų, kurie atitinka aukštus standartus. Rezultatas – gausus augalinių papildų bei homeopatinių preparatų asortimentas, kuris padeda palaikyti puikią augintinio savijautą bei sveikatą.

„AgroBalt 2016“ parodoje įdomių faktų apie kenkėjus ir kaip jų atsikratyti papasakos kenkėjų kontrolės ekspertai „Dezinfa“. Kol kenkėjų ekspertai dalysis savo patirtimi, besiklausydami galėsite užkandžiauti gigantiškosiomis vandens blakėmis ir naujais valgomų vabzdžių skoniais. Vabzdžių restoranas „Pestaurant“ veiks šeštadienį, balandžio 2 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)