Jei į dešinę – gerai, reiškia jūs jam (jai) vis dar jaučiate romantiškus jausmus. O jei į kairę – reiškia, kad jūsų santykiai labiau platoniški, rašoma metro.co.uk.

Tyrėjai iš Saskačevano universiteto Kanadoje išanalizavo daugiau nei 500 nuotraukų, kuriose užfiksuoti besibučiuojantys žmonės, ir palygino, kaip bučiuojasi poros, ir kaip bučiuojasi platoniškų jausmų siejami asmenys, pavyzdžiui, šeimos nariai. Jie siekė atrasti skirtumus.

Paaiškėjo, kad daugeliu atvejų (80 proc.) įsimylėjėliai pakreipdavo galvą kiek į dešinę, o bučiuodami draugą ar šeimos narį tie patys žmonės galvą pakreipdavo į kairę.

Kodėl gi bučiuodami mylimą žmogų mes pakreipiame galvą į dešinę?

„Mūsų smegenys padalytos į kairįjį ir dešinįjį pusrutulį, – aiškina tyrimui vadovavusi Jennifer Sedgewick. – Aktyvumas vienoje pusėje verčia mus susitelkti (arba judėti) į priešingą pusę.“

Pasak J. Sedgewick , kadangi didžioji dauguma emocijų dominuoja dešiniajame pusrutulyje, kairioji mūsų veido pusė išreiškia daugiau emocijų nei dešinioji.

Todėl bučiuodamiesi mes pakreipiame galvą į dešinę, atsukdami savo partneriui (-ei) tą pusę, kurioje atsispindi daugiau emocijų, mano ji.

J. Sedgewick taip pat mano, kad tėvai ir jų atžalos bučiuodamiesi pakreipia galvą į kairę pusę todėl, kad tai buvo nulemta dar lopšyje, supant vaikus.

„Tėvai vaikus supa daugiausiai kaire ranka, – teigiama tyrimo išvadose. – Todėl vėliau bučiuodami tėvus vaikai pakreipia galvą į kairę, nes taip jie jaučiasi natūraliausiai“.

Tad ar verta sunerimti, jeigu pastebėjote, kad bučiuodami savo mylimąjį (-ąją) pakreipiate galvą į kairę?

Na, kol kas dar nepanikuokite. Tyrime teigiama, kad yra ir kitų nulemiančių veiksnių. Pavyzdžiui, kairiarankiai žmonės labiau linkę pakreipti galvą kairėn. Arba galbūt jūs nervinatės. Bet kokiu atveju, džiaukitės, kad apskritai bučiuojatės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)