Prezidentas pirmą kartą virtualioje erdvėje bendravo su Lietuvos gyventojais, kurie jo klausinėjo ir apie jausmus žmonai, ir apie politines aktualijas.

Paklaustas, ką labiau myli - Lietuvą ar žmoną, prezidentas atsakė, jog abi, tačiau išvengė tiesaus atsakymo, ar jau apsisprendė dėl kandidatavimo antrai kadencijai.

"Jei pasidarai kandidatu, ar ne kandidatu, iš karto bandoma interpretuoti, kad tai, ką darai, yra susiję su rinkimų kampanija", - gudravo V.Adamkus.

Per pokalbį "Delfi" interneto svetainėje, kuris truko daugiau nei valandą, internautai atsiuntė prezidentui 488 klausimus. Jis atsakė į 28, kuriuos atsirinko pats, padedamas savo atstovės spaudai, "Delfi" redaktorių bei žurnalo "Ekstra" žurnalisto Jauniaus Čiulados.

Paklaustas, ar iš tiesų Lietuvos prezidentas turi per mažai galių, o jo postas panašus į Didžiosios Britanijos karalienės sostą, V.Adamkus atsakė, kad "būtų įdomu ant savo galvos užsidėti karališką karūną".

Tačiau jis atmetė "bet kokius išvedžiojimus, esą prezidentas gali rūpintis tik ordinų įteikimu, krašto apsauga ir užsienio politika". Anot prezidento "Konstitucijoje nėra nė vieno žodžio, kuriame būtų parašyta, kad prezidentas negali dalyvauti vidiniame valstybės politikos gyvenime".

Jis taip pat pažymėjo nenorįs ir niekada netapsiąs premjeru. "Pabuvojęs prezidentu, nematau reikalo prisiimti kitokias pareigas", - teigė V.Adamkus.

Paklaustas, ką palaiko, kai rungtyniauja Kauno "Žalgirio" ir Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšinio komandos, prezidentas sakė, jog "vieną kėlinį - Žalgirį, kitą - "Lietuvos rytą".

"Gimiau Kaune, natūralu, kad turiu palaikyti "Žalgirį", gyvenu Vilniuje, todėl turiu palaikyti "Lietuvos rytą", - sakė V.Adamkus.

Paklaustas, ką pasiimtų į negyvenamą salą, prezidentas atsakė, ko tenai neimtų. "Žinau, ko neimčiau - aštuoniolikmetės geltonplaukės mėlynakės merginos", - šmaikštavo V.Adamkus.

Į žurnalo "Ekstra" klausimą apie skandalą sukėlusio prezidento pasisakymo apie prostitucijos ir naminukės gaminimo legalizavimą pasekmes, V.Adamkus sakė : "Labai nuoširdžiai - nei nuo Bačkio, nei nuo Almos pylos negavau. Noriu dar kartą pabrėžti - nepasisakau už prostituciją ir kategoriškai prieš kontrabandinio pilstuko naudojimą Lietuvoje. Tie dalykai Lietuvoje vyksta. Taigi neapsimeskime, kad Marijos žemėje viskas šventa. Geriau jau žinokime esamą padėtį, kontroliuokime ir nesislėpkime kaip stručiai smėlyje".

Prezidentas taip pat buvo klausinėjamas nuomonės apie kai kuriuos politikus, Aukštojo mokslo įstatymo pataisas, Ignalinos atominės elektrinės likimą, muzikinius pomėgius ir kitų dalykų.

"Delfi" įteikė prezidentui dovanėlę - karikatūristo Ryčio Daukanto pieštą karikatūrą.

Kaip BNS sakė prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė, V.Adamkų sužavėjo bendravimas internete ir jis mielai priimsiąs kvietimą dar kada nors dalyvauti panašiame pokalbyje.

Na, o negalėjusieji dalyvauti internetiniame pokalbyje su prezidentu Valdu Adamkumi pirmadienio "Ekstroje" ras įdomiausius pokalbio fragmentus, taip pat - atsakymą į specialų "Ekstra" klausimą: "Jau ne VIENAS PREMJERAS KRITIKAVO JŪSŲ PATARĖJŲ KORPUSĄ, pavyzdžiui, – Darių Kuolį ir Albiną Janušką – , NEVA VIRŠIJANČIUS SAVO ĮGALIOJIMUS. Ar esate apie tai kalbėjęs su savo patarėjais ir KAIP VERTINATE TOKIAS KALBAS?"

Pirmadienio "Ekstroje" bus paskelbti ir du geriausių klausimų autoriai, kurie gaus specialius "Ekstros" ir "Delfi" prizus.