Leidinyje "Vilnius on Foot" ("Vilnius pėsčiomis") pateikiami trys maršrutai - "Vilniaus senamiestis", "Vilniaus barokas" ir "Vilnius - Lietuvos sostinė", kurių lankytini objektai pažymėti specialiame žemėlapyje. Naujasis vadovas yra patogaus formato, jame gausu spalvotų nuotraukų, lankytinų vietų aprašymų, nurodyta maršrutų trukmė.

"Vilnius on Foot" skirtas pavieniams užsienio turistams, norintiems savarankiškai susipažinti su miestu, bei kitiems svečiams, pageidaujantiems išsamesnės informacijos apie Vilniaus kultūrinį paveldą.

Dalis leidinio tiražo, kuris siekia 20 tūkstančių, bus skirta nemokamam platinimui tarptautinėse turizmo parodose, Lietuvos ambasadose ir atstovybėse, informacijos centruose, turizmo agentūrose, viešbučiuose, restoranuose bei kitose turizmo organizacijose bei verslo įmonėse.

Kita tiražo dalis bus pardavinėjama turizmo informacijos centruose.

Vadovą turistams parengė ir išleido savivaldybės įmonė "Vilniaus turizmo informacijos centras" ir Turizmo skyrius. Leidinys buvo iš dalies finansuojamas iš Eksporto plėtros ir skatinimo strategijos įgyvendinimo specialios programos lėšų.

Taip pat yra sukurta elektroninė leidinio versija, kuri bus patalpinta Vilniaus miesto interneto svetainėje (www.vilnius.lt), ir kompaktinis diskas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją