Saugumo spragas, leidusias pašaliniams asmenims prieiti prie oro temperatūros kontrolės ir geografinės vietos duomenų, aptiko saugumo tyrėjas Troy`us Huntas. Būdamas Australijoje jis sugebėjo įsilaužti į Anglijoje esančio automobilio įrangą.

Šios spragos jau kelias savaites buvo aptarinėjamos diskusijų svetainėse. Kai trečiadienį šios problemos sulaukė plataus masto dėmesio, „Nissan“ atliko tyrimą ir nusprendė sustabdyti „NissanConnect EV“ paslaugą, kol bus atlikti pataisymai, rašo autoblog.com.

„Atsiprašome dėl nusivylimo, kurį sukėlėme savo „Nissan Leaf“ klientams, besinaudojusiems mūsų mobiliosios programėlės privalumais, - teigė vienas „Nissan“ atstovas spaudai. – Tačiau svarbiausia yra mūsų produktų kokybė ir nematomos operacijos. Tikimės netrukus išleisti atnaujintą mūsų programėlių versiją“.

T. Hunto tyrimas parodė, kad pašaliniai asmenys, žinodami tik automobilio identifikacijos numerį ir turėdami pagrindinių programavimo žinių, bet kuriame pasaulio kampe esančiame „Nissan Leaf“ automobilyje, kuris naudojo programėlę „NissanConnect EV“, gali prieiti prie kondicionieriaus kontrolės ir kelionių informacijos. Įjungdami šildymą ar oro kondicionierių, piktavaliai, bent jau teoriškai, gali išsekinti akumuliatorių.

„Nissan“ teigia, jog konsultavosi su nepriklausomu informacinių technologijų konsultantu ir atliko vidinį ir išorinį tyrimą, kuris patvirtino T. Hunto rezultatus, jog nesaugiu būdu galima prieiti prie jautrios informacijos ir oro temperatūros funkcijų. Pažeisti kritinių saugumo funkcijų nepavyko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)