Iš viso nuo konvejerio juostos sausį nuriedėjo daugiau kaip 137,5 tūkst. automobilių. Tuo pačiu ankstesnių metų mėnesiu rodiklis sudarė 127,38 tūkst. vienetų.

Iš bendrojo skaičiaus 31,1 tūkst. parduota pačioje Britanijoje. Rodiklis nuo ankstesnio sausio kilstelėjo 2,5 proc. Savo ruožtu eksportuojamų automobilių skaičius lyginamuoju laikotarpiu išaugo nuo 97,02 iki 106,4 tūkst.

„Sausio duomenys rodo gerą šių metų pradžią Didžiosios Britanijos automobilių pramonei, nors ir 2015-ieji buvo įspūdingi, – sakė SMMT generalinis direktorius Mike'as Hawesas. – Mes tikimės, kad gamybos mastas ateinančiais metais ir toliau augs, o pramonė ir toliau turės naudos iš besitęsiančių investicijų. Tiesa, daug kas priklausys nuo pasaulinių ekonominių ir politinių sąlygų, vartotojų pasitikėjimo“.

Pramonės ekspertai prognozuoja, kad Britanijoje 2016-aisiais bus pagaminta maždaug 1,79 mln. automobilių, o iki 2017 metų – 1,95 mln. vienetų. Pastarasis rodiklis taptų net didesnis už šalies transporto pramonės visų laikų rekordą: 1,92 mln. automobilių, pagamintų 1972 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją