JK transporto ministro Andrew Joneso teigimu, Anglija ir Velsas turėtų imti pavyzdį iš Škotijos, kur 2014 m. galimas kiekis sumažintas nuo 0,8 promilės iki 0,5.

Likusi JK dalis turėtų pasielgti taip, kaip jau pasielgė Škotija, o A. Jonesas žada rasti „reikšmingų įrodymų“, patvirtinančių teigiamą leistino alkoholio kiekio kraujyje sumažinimo poveikį.

Anksčiau šį mėnesį A. Jonesas teigė ketinantis šį klausimą aptarti su kolega Škotijoje. „Svarbu, kad mūsų sprendimai būtų paremti įrodymais, o škotų patirtis taps esminiu veiksniu prieš mums apsvarstant bet kokius galimus pokyčius Anglijoje ir Velse“, - patikino jis.

„Deja, šiuo metu vyriausybė laikosi pozicijos, kad resursai turi būti skiriami kovai su didžiausiais pažeidėjais“, - apgailestavo jis.

Škotijos policijos pateikiamais duomenimis, per pirmuosius devynis mėnesius po naujos tvarkos įsigaliojimo nuo alkoholio apsvaigusių vairuotojų skaičius sumažėjo 12,5 proc.

2014 m. dėl šios priežasties Anglijos ir Velso keliuose žuvo 240 asmenų, 1080 buvo rimtai sužaloti.

Šiuo metu Anglijoje ir Velse taikomas 0,8 promilės limitas – vienas didžiausių Europoje. Čekijoje, Vengrijoje, Rumunijoje ir Slovakijoje taikoma nulio promilių politika, o daugelyje kitų Europos valstybių taikomas apie 0,5 promilės apribojimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)