Kur, kur dingo jūsų (buvęs prieš 1000 metų) darbštumas? Pavydą ir tamsumą išsaugojot iki dabar, bet vienintelio gero bruožo, kurį turėjot, nebeturit! Na, aišku, vis dar šiurpinat užsieniečius savo rusišku svetingumu – bandot net negeriančiam įsiūlyti stipriausios degtinės stikliuką vieną, kitą, dešimtą, bet vis tiek...

Nepagalvokit, kad esu nedraugiškos tautos atstovas, pats esu lietuvis, tiesiog šiandieninės aktualijos verčia mane kreiptis „jūs“, o ne „mes“...

Taip, aš labiau tikiu atvykstančiu Machmudu bin al Aslam Salamu, nei jau čia esančiu Jonu Jonaičiu ar bent jau Ivanu Ivanovu. Kodėl? Ogi todėl, kad jo dar nepažįstu, taigi, gali būti, kad jis bus darbštus. Kad minėtieji Jonas su Ivanu nebus – jau įsitikinau.

Bedarbystė klesti Lietuvoje jau nuo 2008 m., jei ne dar anksčiau. Skamba baugiai, ar ne? Tarsi žmonės ieškotų darbo ir nerastų. Deja, viskas yra priešingai: darbų – daugybė, tik dirbančiųjų... Nėra.

Dabar pat, kad įsitikinčiau, einu į skelbimų puslapį, į vieną konkretų (kad paskui patys galėtumėt įsitikinti, kad nemeluoju). Ne visi turi galvą ant pečių, tad pradedu nuo pardavėjų skyriaus.

Skelbimų – pilna, ir peržiūrėjęs tris pirmus puslapius nerandu nė vieno, kuriame būtų reikalaujama patirties. Visą kitą (draugiškumą, norą dirbti ir lia lia lia toliau) juk turit, ar ne? Tai kas trukdo? Padirbėsit pusę metų po 2 eurus už valandą ir patirties įgysit, trijų galėsit užsiprašyti.

Apsimeskime, kad ne visi gimė būti pardavėjais. Tokiu atveju pakuotojų, krovėjų, konsultantų, administratorių, apsaugos darbuotojų irgi reikia. Ir darbo pasiūlymų – daugybė. Patirties, vėlgi, dažniausiai nereikia.

Net nežinau, ar dar vardinti. Darbų PILNA. Ieškoma ir dizainerių, ir šokėjų, ir gydytojų, ir statybininkų, ir tarpininkų, vertėjų ir dar velniai žino ko. Tai kur problema? Sunku nuo sofos pakilt?

Tai ir nenuostabu, kad „darbo nėra“, o darbdaviai nori užsieniečių. „Islamo pavojus, islamo pavojus“... O tai ką daryti, jei savi nedirba? Turi teisininko diplomus, dėl to negali šluoti kiemų už 300 eurų, ir galiausiai sėdi su apvaliu nuliu kišenėj, o įmonės užverčiamos skundais, kad kiemai nevalyti ir pensininkai laužosi kojas.

Todėl drąsiai tariu: ne Seimo nariai ar „tolerastai“ pasikvietė į Lietuvą Trečiojo pasaulio žmones, o jūs, būtent jūs, tinginiai ir veltėdžiai! Tad dabar, jei ką, ir srėbsit, ką privirę.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite atsiųsti savo nuomonę? Pasidalinti mintimis? Kviečiame tai padaryti! Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: