Geriausio pop muzikos albumo kategorijoje taip pat buvo nominuota legendinė norvegų grupė „A-ha“, pernai sugrįžusi į muzikos sceną su nauju albumu „Cast in Steel“. Tačiau Norvegijos muzikos kritikų vertinimu, apdovanojimo nusipelnė alternatyvią pop muziką kuriančios „Bow to Each Other“.

Prie albumo „My Heart Is a Target“ skambesio daug prisidėjo Vilniuje veikiančios muzikos studijos „Ymir Audio“ prodiuseris, grupės „Rasabasa“ narys taip pat norvegas Snorre Bergerudas. Jis atliko albumo miksavimą (angl. mixing), taip pat vadinamą garso suvedimu.

"Bow to Each Other" - "My Heart is A Target" albumo virselis

„Miksavimas yra procesas, kurio metu atskiri dainos elementai, tokie kaip būgnų, balso partijos, sintetiniai ir natūralūs garsai tarpusavyje suderinami taip, kad daina skambėtų kuo geriau. „Bow to Each Other“ albumas turėjo daugybę elementų – kiekvieną dainą sudarė 100-120 atskirų garso takelių“, – apie darbą su albumu DELFI pasakojo S. Bergerudas.

„Paaiškinti, kas yra miksavimas, su garsu nedirbančiam žmogui, nėra lengva. Bet įsivaizduokime tai kaip maisto gaminimą. Aš gavau atskirus ingridientus – įvairius garso elementus. Visa tai reikėjo sumaišyti taip, kad gautųsi skanus patiekalas – gerai skambančios dainos“ – paaiškino muzikantas. Prie albumo dainų miksavimo jis dirbo dvi savaites.

Kelias į Vilnių prasidėjo Liverpulyje

Duetą „Bow to Each Other“ sudaro kanadietė Megan Kovacs ir norvegė Gunhild Kristoffersen. Muzikančių ryšys su Lietuva užsimezgė prieš kelis metus, kai jos kartu su S. Bergerudu ir grupės „Rasabasa“ vokaliste Rasa Bubulyte studijavo Liverpulio scenos menų institute.

Baigusios studijas Megan ir Gunhild persikėlė į Oslą, Norvegiją, kur šiuo metu kuria ir gyvena. Jos taip pat yra Susanne Sundfor, vienos svarbiausių Norvegijos dainininkių, grupės narės. S. Bergerudas kartu su R. Bubulyte po studijų persikėlė į Vilnių ir įkūrė bene stipriausią muzikos įrašų studiją Baltijos šalyse „Ymir Audio“.

"Bow to Each Other"

S. Bergerudas ir „Bow to Each Other“ pradėjo dirbti kartu prie pernai išleisto grupės minialbumo (EP) „Like I Never Left“. Po sėkmingo rezultato, muzikantai nusprendė pratęsti bendradarbiavimą ir prie naujojo albumo. Ankstesniam dueto albumui „The Urge Drums“ garso suvedimą atliko garso inžinierius, miksavęs Susanne Sundfor albumus, o šį albumą prodiusavo pati Susanne Sundfor.

„My Heart is a Target“ dainų įrašuose dalyvavo ne tik pačios Megan ir Gunhild, bet ir kiti Susanne Sundfor grupės muzikantai, kuriant dainas prisijungė skirtingi prodiuseriai. Šis albumo kūrybos etapas vyko Osle, bet jau įrašyto albumo miksavimui „Bow to Each Other“ pasirinko „Ymir Audio“ studiją.

„Labai džiaugiuosi, kad jos laimėjo. Tai puikus albumas, jos to nusipelnė“, – koleges sveikino S. Bergerudas. „Bow to Each Other“ duetui tai yra pirmasis „Spellemann“ apdovanojimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)