Prieš renginį dar nebuvo išblėsę prisiminimai apie rudenį įvykusias, Mokytojų dienai skirtas 10-ų klasių gimnazisčių ir mokytojų kvadrato varžybas. Nors mokytojos tuomet pralaimėjo 1:2, dėl to azarto nei merginoms, nei pedagogėms nesumažėjo. Tad gruodžio 17 d. sporto salėje vėl nerimo sirgaliai, virė aistros, aidėjo teisėjaujančių krepšinio ir tinklinio varžyboms mokinių švilpukai.

Pirmiausia į krepšinio aikštelę jėgų išbandyti rinkosi berniukų ir vyrų komandos. Kova buvo įtempta – jau daug ko verta jaunimo komandos 196 cm ūgio žaidėjo, 9 klasės mokinio Martyno Arlausko bei 10 klasės mokinio Justo Sankausko, vienų iš perspektyviausių Kauno jaunųjų krepšininkų, sportinė patirtis. Vyrų komandoje, be trenerio E. Rutkausko, itin gerai žaidė du praktiką atliekantys LSU studentai ir kiti gimnazijos darbuotojai: A. Žydaitis, J. Rožė. Kovos baigtis nebuvo aiški iki paskutinės minutės, bet dviejų taškų persvara laimėjo mokytojai. Komandų nariai po varžybų draugiškai paspaudė vieni kitiems rankas ir pasidžiaugė gražiu žaidimu.

Po pertraukėlės išbandymas laukė kitų dviejų komandų. Šįkart tinklinio aikštelėje susitiko „senos“ varžovės: 10 klasės gimnazistės ir mokytojos. Tinklinio taisyklės buvo netradicinės: žaista dviem kamuoliais, kuriuos svarbu kuo greičiau permesti į priešininkių pusę - vienu metu komanda negali laikyti dviejų kamuolių, kitaip įskaitomas taškas varžovėms. Merginos ir mokytojos net sukaitusios „aiškinosi“ santykius trijuose kėlinukuose. Pergalę šventė mokytojos, bet jaunosios varžovės nė kiek nenusiminė, nes žinojo, kad ateityje dar bus ne vienerios varžybos.

Taigi turnyre vyravo tikrai kalėdinė dvasia. Sportininkams ir žiūrovams nuotaiką kėlė palaikymo komandų šokėjos (vadovė E. Rutkauskienė). Kūno kultūros mokytojams N. Tamošiūnienei, D. Stankienei, E. Rutkauskui mielai talkino buvę gimnazijos mokiniai, o dabar LSU studentai M. Valatkevičius ir A. Furmanavičiūtė. Draugiškame turnyro aptarime netrūko geros nuotaikos ir teigiamų emocijų, džiugu, kad su mokytojais turi galimybę pabendrauti ir neformalioje aplinkoje.

2016 m. DELFI ir Vilniaus Gabijos gimnazija skelbia Lietuvos mokyklų jaunųjų žurnalistų konkursą! Šis tekstas – 25 straipsnis konkursui.

Kviečiame jaunuosius mokyklų žurnalistus savo publicistinius tekstus, kurių apimtis siekia iki 400-500 žodžių, siųsti adresu gabijos.laikrastis@gmail.com. Konkursas vyks sausio 1-30 d. Jūsų atsiųsti tekstai bus publikuojami DELFI portalo rubrikoje DELFI Pilietis. Bus skiriamos dvi nominacijos – „Populiariausias jaunasis žurnalistas“ ir „Profesionaliausias jaunasis žurnalistas“. Prizus laimėtojams įsteigs portalas DELFI.