Žmonės dažnai sakydami, kad „ne laimė pinigai“, yra arba veidmainiai, arba melagiai. Pakankamas turimas kiekis pinigų padeda žmogui įgyvendinti savo idėjas, pažinti pasaulį, būti sveikesniam ir laimingesniam. Tačiau trūkstant pinigų žmogus nuolat patiria įvairių sunkumų savo kasdienybėje. Juk visi mes esame sutikę žmonių, kurių veidai liudyte liudija skurdą ir dvasinį nuopuolį. Tai – nelaimingi žmonės.

Dar vieni sako, jog visos gyvenimo situacijos yra nulemtos, todėl neįmanoma jų pakeisti. Kiti mano, jog jie yra patys savo likimo kūrėjai. Tačiau ne veltui sakoma, kad „žmogus – savo likimo kalvis“, ir visada savo gerais arba nevykusiais darbais gali stipriai jį pakoreguoti ar šiek tiek pakeisti.

Visi mes norime būti laimingi – nei iš šio, nei iš to. Nuo šilto saulės spindulėlio pro langą, gaivaus vėjo gūsio karštą vasaros dieną, skaidrių rasos lašelių rytą žolėje...

Tačiau ar dažnai susimąstome, kas gi yra ta tikroji laimė ir kaip tapti gyvenime laimingu.

„Laimė – ne tai, ką turi, o tai, ką darai“, – sako vienas olandų laimės profesorius Ruutas Veenhovenas. Šis žmogus jau daugiau nei dvidešimt metų tyrinėja žmogaus dvasinę ir materialinę gerovę. „Laimė yra tai, kiek tau patinka tavo gyvenimas. Kiekvienas esame savo laimės kalvis, taigi ir gyvenime turime daryti tik tai, ko norime patys, o ne kiti. Vien tai jau yra šansas, kad būsime laimingi“, – priduria profesorius. Ir aš su tuo visiškai sutinku.

Kiekvienas iš mūsų turi savitą laimės formulę, tik ne visi ją jau surado. Visi mes esame skirtingi, nes skiriasi mūsų požiūris į gyvenimą, vertybių sistema, taip pat ir laimės formulė. Juk niekas už mus nepriima sprendimų, juk tai mes renkamės, kokią specialybę studijuosime, kokį darbą dirbsime, patys renkamės būstą, kuriame gyvensime, žmones su kuriais draugausime ir kt.

Viena dalyką tikrai žinau, kad niekas neįvyksta šiaip sau, nes tai būna nulemta tam tikrų aplinkybių. Aš žinau, kad esu pats savo likimo kalvis, kaip norėsiu, kad būtų, stengsiuosi, dėsiu tam nemažai pastangų ir tai gal kada nors įvyks, tik reikia labai norėti ir to siekti. Nes gyvenimas mums duotas tik vienas ir jis yra per trumpas, jog užuot siekę savo tikslo ir svajonių išsipildymo, gyventume mums kažkieno kito priskirtą gyvenimą.

Manau, svarbiausia tik tikėti ir pasitikėti savimi ir tada viskas bus gerai.

Dėkojame Linai už atsiųstą istoriją. Ji dalyvauja konkurse „Esu savo likimo kalvis“ ir turi galimybę laimėti puikių prizų. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)