Pasaulinio lyderio pagal automobilių pardavimus poziciją ir toliau išsaugo Kinija, kur pernai metais buvo realizuota 24 mln. 892 tūkst. mašinų (išaugo 5,3 procento).

Naują rekordinį rodiklį ir vėl užtikrino lengvųjų automobilių pardavimai, mat komercinių mašinų segmentas jau penktus metus iš eilės išgyvena kritimą. Antra pagal dydį automobilių rinka ir toliau išlieka JAV, kur užfiksuotas geriausias rezultatas per pastaruosius penkiolika metų – 17 mln. 444 tūkst. mašinų, kas net 5,8 procento daugiau nei 2014 metais.

Vakarų Europos šalyse automobilių pardavimų augimas fiksuojamas antrus metus iš eilės – pernai metais jis sudarė 9 procentus ir išaugo iki 14 mln. 812 tūkst. automobilių. O štai Rytų Europos šalių automobilių rinkose ir toliau fiksuojamas pardavimų kritimas. Kaip rodo 2015 metų rezultatai, rinka susitraukė 14,6 procento iki 3 mln. 892 tūkst. automobilių. Ir čia didžiausią įtaką smukimui regione ir toliau daro Rusijos automobilių rinka.

Pietų Amerikoje vietos prekiautojai pardavė 3 mln. 87 tūkst. automobilių, kas yra 22,4 procento mažiau nei ankstesniaisiais metais.

Tarp didžiausių pasaulyje automobilių rinkų vertėtų taip pat paminėti Japoniją (4 mln. 896 tūkst. automobilių, smuko 10 procentų), Kanadą (1 mln. 896 tūkst. automobilių, augo 2,4 procento) ir Korėją (1 mln. 796 tūkst. automobilių, augo 10,8 procento).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją